Aan de slag
Rondleiding Reloadify

In dit artikel gaan we de Reloadify app bij langs en lichten we verschillende onderwerpen kort toe.

Lukas avatar
Geschreven door Lukas
Deze week bijgewerkt

We beginnen deze rondleiding op het Reloadify dashboard. Wanneer je inlogt in de app is het dashboard dé pagina die je te zien krijgt.

In dit artikel gaan we de volgende onderdelen bij langs:

1. Profielinstellingen

2. Instellingen van de shop

3. Statistieken

4. Het help center

5. De mogelijkheden van Reloadify

1. Profielinstellingen

Al je instellingen vind je in het linkermenu onder 'Instellingen'. Je profielinstellingen kun je bewerken door links onderin op het poppetje (account) te klikken.

Je komt dan hier uit:

Het profiel is opgedeeld in persoonlijke gegevens (spreekt waarschijnlijk wel voor zich) en bedrijfsgegevens. De bedrijfsgegevens die je hier invult worden gekoppeld aan je facturen. Aan jou om te bepalen of je de facturen geadresseerd wilt hebben aan je bedrijf of dat je dit veld leeg laat om je volledige naam te gebruiken.

2. Shop instellingen

In het linkermenu vind je de knop Instellingen. Deze knop brengt je naar alle shop instellingen binnen Reloadify.

E-mail instellingen

Bij e-mail instellingen kun je alle verzendinformatie en links naar sociale media invoeren. Ook kan je e-mailadressen van bepaalde domeinen uitsluiten. Op deze manier verstuur je geen e-mails naar deze adressen en betaal je niet voor de profielen die hieraan verbonden zijn.

Voorkeursgroepen

Bij voorkeursgroepen is het mogelijk om je klanten in te delen in groepen waarin ze voorkeur hebben. Je laat je klant zich dan niet afmelden voor de nieuwsbrief, maar een voorkeur opgeven. Hier vul je in uit welke voorkeuren je klanten mogen kiezen. Meer over voorkeursgroepen lees je hier.

Gebruikers

Bij gebruikers voeg je makkelijk je collega's toe voor toegang tot het Reloadify account. Zo kan iedereen inloggen met een eigen e-mailadres en houd je de shop in Reloadify veilig. Je mag onbeperkt gebruikers toevoegen. Je kunt hier 2FA instellen voor alle gebruikers (of alleen voor jezelf).

Huisstijl componenten

Onder huisstijl componenten is het mogelijk om statische producten te stylen. Zo hoef jij je statische producten niet keer op keer dezelfde kleur button te geven. Meer over huisstijl componenten lees je hier.

Abonnement

Onder abonnement vind je alle informatie over je abonnement. Hier vul je jouw betaalgegevens in en vind je een overzicht van het maandbedrag, gebaseerd op het aantal profielen in je database.

Order status

Bij order status is er aan te geven welke orderstatus waar voor staat. We hebben dit al standaard voor je ingevuld, maar even een check hierop vanuit jouw kant kan geen kwaad. Meer over order statussen vind je hier.

Verwerkersovereenkomst

In dit scherm vind je de verwerkersovereenkomst. Door deze te ondertekenen ga je ermee akkoord dat Reloadify jouw gegevens beheert, compleet volgens de AVG. Meer informatie vind je hier.

Authenticatie

Onder het kopje authenticatie vind je alle informatie die jij nodig hebt om je domeinnaam te valideren. Lees dit artikel over het valideren van je domeinnaam.

Synchroniseer je winkel

Onder het kopje synchroniseer je winkel vind je de knop om een volledige synchronisatie te starten. Let op: dit kan slechts één keer per dag.

Reloadify IP adressen

Hier vind je de IP adressen die wij gebruiken om jouw webshopdata te synchroniseren. Meer over IP adressen lees je hier.

3. Statistieken

Laten we een kijkje nemen op het dashboard. Je komt daar door op het logo van Reloadify (linksboven) te klikken.

Eenmaal op het dashboard zie je rechts onderin de webwinkel waarvoor je de app hebt geïnstalleerd. Heb je meerdere webwinkels waarvoor je onze app gebruikt, dan kan je hier eenvoudig switchen van webwinkel. Hetzelfde geldt voor de taal.

Rechtsboven zie je data staan waar je kan aangeven van wanneer (tot wanneer) je de statistieken (op het dashboard) wilt zien.

De weergegeven (globale) statistieken zijn onder meer je gegenereerde omzet en het totaal verstuurde e-mails. De rij daaronder betreft het aantal geopende e-mails, het aantal keer dat er in een e-mail is geklikt op een link naar de webwinkel, het aantal afmeldingen naar aanleiding van een e-mail en het aantal bounces (wanneer een verstuurde e-mail niet afgeleverd kan worden bij de ontvanger). Als laatste zie je de 5 populairste e-mails (onder verdeeld in nieuwsbrieven en triggers) en het aantal nieuwe abonnees voor de nieuwsbrief. Voor alle statistieken geldt dat deze zijn gebaseerd op de data (rechtsboven) die je hebt aangegeven.

Meer weten over het conversie attributie model van Reloadify? Lees hier meer.

4. Help Center

Hulp nodig? Links onderin vind je een kopje voor onze help desk en chat. In de helpdesk vind je artikelen die je op weg helpen, veelgestelde vragen en best practices met verschillende handboeken en handige tips.

5. Wat zijn de mogelijkheden van Reloadify?

E-mails

De sectie e-mails is onderverdeeld in triggers, nieuwsbrieven, flows en transactioneel (transactioneel is alleen voor Lightspeed).

Met triggers zijn automatisch e-mails te versturen als profielen aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals in het voorbeeld hieronder: verjaardag is vandaag (gelijk aan nul dagen geleden) en geslacht is (gelijk aan) man. Op deze manier ontvangen alle mannelijke profielen automatisch een e-mail op hun verjaardag.

Nieuwsbrieven daarentegen zijn eenmalige e-mails om (een groep) profielen op de hoogte te brengen van bepaalde ontwikkelingen, bijvoorbeeld: nieuwe producten in je webwinkel of korting op de wintercollectie.

Profielen

Reloadify draait op basis van profielen in combinatie met een tagging systeem. Profielen zijn de (potentiële) klanten die je mailt voor je webwinkel. Een profiel hoeft niet altijd een klant te zijn, het kan ook iemand zijn die zich inschrijft voor de nieuwsbrief of iemand die je via een ander kanaal hebt toegevoegd. Je kan per profiel een onbeperkt aantal tags (bijvoorbeeld B2B) gebruiken en hoeft niet langer met verschillende e-maillijsten te werken.

Daarnaast biedt Reloadify de mogelijkheid om segmenten aan te maken. Met de segmenten functie definieer je eenvoudig doelgroepen binnen je webshop, waar je vervolgens zowel triggers als nieuwsbrieven naar toe kan sturen. Nadat je een segment hebt aangemaakt, geeft ons systeem je waardevolle inzichten, zoals: de hoeveelheid profielen binnen het segment, de gegenereerde omzet, de gemiddelde orderprijs en het totaal aantal bestellingen.

Databronnen

Onder de import en export functie is het mogelijk om profielen te importeren of juist te exporteren.

Formulieren

Onder formulieren behoort de optie landingspagina's en pop-ups. Met deze functie kan je snel en zonder technische kennis pagina's publiceren op een nieuw (sub)domein. Zo kan je nieuwe e-mailadressen (leads) verzamelen, pagina's publiceren zonder tussenkomst van je webshop bouwer of pagina's creëren voor pre-launches van producten. Op de overzichtspagina zie je de titel, url, status van de landingspagina (actief/inactief) en de status van de SSL beveiliging.

Inhoud

Onder inhoud vallen de mogelijkheden productfeed, kortingscodes, templates en Asset manager. Beide zijn een krachtige toevoeging aan je e-mailcommunicatie. Met dynamische producten kan je op een persoonlijke manier je klanten benaderen door bijvoorbeeld het toevoegen van producten uit een verlaten winkelwagen (zie voorbeeld hieronder).

Rapporten

Onder rapporten vallen de verlaten winkelwagens.

Op de verlaten winkelwagen pagina vind je alle winkelwagens van klanten in jouw webwinkel. Je ziet het klant ID, de datum en tijd van de verlaten winkelwagen, de naam van de klant, het e-mailadres en de levenswaarde van de klant (het totaalbedrag dat een klant in jouw webshop heeft besteed). Klik je op het e-mailadres van iemand, dan krijg je alle gegevens rondom het klantprofiel te zien. Ook kan je het verlaten winkelwagentje inzien door op de knop ‘bekijk winkelmandje' te klikken.

Bij de verzonden e-mails vind je alle e-mails die reeds door ons systeem zijn verzonden. Je ziet bij ‘trigger naam’ om welke trigger het gaat, maar je kan ook op ‘bekijk e-mail’ klikken.

Roadmap

Hierop klikken brengt je naar een Trello pagina. Op deze pagina vind je aanvragen van klanten wat betreft bepaalde features en er op stemmen. Mocht je een wens hebben voor een feature en staat deze er nog niet tussen; contact ons!

We zijn aan het einde gekomen van deze rondleiding; je bent nu klaar voor
je eerste verzending met Reloadify. Mocht je meer hulp nodig hebben, laat het ons weten via chat, e-mail of telefoon.