We beginnen deze rondleiding op het Reloadify dashboard. Wanneer je inlogt in de app is het dashboard dé pagina die je te zien krijgt.

Profielinstellingen

Rechtsboven word je welkom geheten in de app. Wanneer je klikt op je naam verschijnt er een menu waarin je je accountinstellingen kan beheren.

Om maar even bij het begin te beginnen: ‘profielinstellingen’. Klik je hierop dan ga je naar het instellingenmenu.

Het profiel is opgedeeld in persoonlijke gegevens (spreekt waarschijnlijk wel voor zich) en bedrijfsgegevens. De bedrijfsgegevens die je hier invult worden gekoppeld aan je facturen. Aan jou om te bepalen of je de facturen geadresseerd wilt hebben aan je bedrijf of dat je dit veld leeg laat om je volledige naam te gebruiken.

Bij ‘e-mailinstellingen’ kan je alle verzendinformatie en links naar sociale media invoeren. Ook kan je e-mailadressen van bepaalde domeinen uitsluiten. Op deze manier verstuur je geen e-mails naar deze adressen en betaal je niet voor de profielen die hieraan verbonden zijn.

Bij 'voorkeursgroepen' is het mogelijk om je klanten in te delen in groepen waarin ze voorkeur hebben. Je laat je klant zich dan niet afmelden voor de nieuwsbrief, maar een voorkeur opgeven 😎. Hier vul je in uit welke voorkeuren je klanten mogen kiezen. Meer hierover lees je hier.

Bij 'beheer van winkelgebruikers' voeg je makkelijk je collega's toe voor toegang tot het Reloadify account. Je mag een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen.

Bij 'huisstijl' is het mogelijk om dynamische producten, die je inlaadt in je nieuwsbrief, hier te stylen. Zo hoef jij je dynamische producten niet keer op keer dezelfde kleur button te geven. Meer over hoe je de huisstijl precies gebruikt lees je hier.

Bij ‘factuurgegevens’ vul je natuurlijk je betaalgegevens in. Je ziet hier een overzicht van wat je per maand betaalt gebaseerd op het aantal profielen die je in het systeem hebt staan. Mocht je in je proefperiode zitten en heb je je betaalgegevens nog niet ingevuld, dan krijg je dagelijks onderstaande reminder te zien.

Als je geen Lightspeed-klant bent, vind je "Orderstatussen" nog als optie onder Facturen. Bij 'orderstatussen' is er aan te geven welke orderstatus waar voor staat. We hebben dit al standaard voor je ingevuld, maar even een check hierop vanuit jouw kant kan geen kwaad.

Overige instellingen

Binnen het instellingenmenu gaan we verder bij ‘GDPR’, of te wel de ‘AVG’; Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet gaat over het beheren en de beveiliging van persoonlijke gegevens. Wat betreft de instellingen; je moet hier een digitale krabbel neerzetten. Klik op ‘ondertekenen GDPR’ en je bent ready to go.

Bij ‘authenticatie’ is het van belang je domeinnaam te valideren. Het grote voordeel is dat je alle e-mails verstuurt vanuit je eigen domeinnaam. Ook linkjes in je e-mails (bijvoorbeeld naar je webwinkel of sociale media) worden getraceerd naar jouw domeinnaam. Daarnaast voorkom je dat je e-mails in de spam terecht komen.

👉🏼 Hulp nodig bij het instellen? Lees dit artikel over het valideren van je domeinnaam.

Bij de 'verificatie van je landingspagina' vul je een aparte CNAME in speciaal voor je landingspagina's, zodat deze gaan werken. Indien je geen landingspagina's wilt gebruiken, hoef je hier niets mee te doen.
👉 Instellen? Hier lees je hoe je dat doet!

Bij 'integraties' vind je alle integraties die we aanbieden. Zo vind je hier Trusted Shops, MailChimp, Pop-ups en Site tracking.
👉 Maak makkelijk verbinding met trusted shops voor het verkrijgen van reviews.

👉 Maak makkelijk verbinding met MailChimp om je emailadressen te importeren van MailChimp naar Reloadify.

De pop-up module klik je aan om pop-ups live te krijgen op je website, net als Site Tracking.

Statistieken

Laten we een kijkje nemen op het dashboard. Je komt er door op de button ‘Reloadify’ (linksboven) te klikken. Eenmaal op het dashboard zie je linksboven de webwinkel waarvoor je de app hebt geïnstalleerd. Heb je meerdere webwinkels waarvoor je onze app gebruikt, dan kan je hier eenvoudig switchen van webwinkel. Hetzelfde geldt voor de optie daarnaast; de taal. Rechtsboven zie je data staan (onder de eerder genoemde verwelkoming), waar je kan aangeven van wanneer (tot wanneer) je de statistieken (op het dashboard) wilt zien.

De weergegeven (globale) statistieken zijn onder meer je gegenereerde omzet, het totaal verstuurde e-mails en de connectie met het platform (deze staat doorgaans op actief); het aantal gekoppelde profielen dat we hebben opgehaald, het aantal geplaatste orders en het aantal producten die geregistreerd staan in je webshopplatform. De rij daaronder betreft het aantal geopende e-mails, het aantal keer dat er in een e-mail is geklikt op een link naar de webwinkel, het aantal afmeldingen naar aanleiding van een e-mail en het aantal bounces (wanneer een verstuurde e-mail niet afgeleverd kan worden bij de ontvanger). Voor alle statistieken geldt dat deze zijn gebaseerd op de data (rechtsboven) die je hebt aangegeven, behalve de gegevens bij ‘connectie met het platform’; dit zijn (vaste) totalen.

👉🏼 Lees alles over de conversie attributie van Reloadify

Help Center

De onderste rij op het dashboard geeft drie handige opties weer die je naar het Help Center navigeren. We hebben de volgende secties: aan de slag, veelgestelde vragen en best practices.

In de sectie 'aan de slag' vind je artikelen die je op weg helpen binnen Reloadify. Onder de ‘veelgestelde vragen’ sectie vallen artikelen waarin we vragen beantwoorden die meermaals aan ons zijn gesteld via chat, mail of telefoon. In de map ‘best practices’ vind je verschillende handboeken en handige tips. We zijn momenteel druk bezig om het Help Center uit te breiden met handboeken, video’s en succesverhalen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Links in het menu zie je allereerst het dashboard waarop je je bevindt (Mailing app) en daaronder de optie voor de SEO app. Mocht je ook gebruik maken van het ReloadSEO pakket, dan kan je hier switchen van dashboard. Heb je geen ReloadSEO pakket, dan kan je de button negeren.

E-mails

De sectie e-mails is onderverdeeld in ‘triggers’, ‘nieuwsbrieven’ en 'transactioneel' (transactioneel is alleen voor Lightspeed). Met triggers zijn automatisch e-mails te versturen als profielen aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals in het voorbeeld hieronder: verjaardag is vandaag (gelijk aan nul dagen geleden) en geslacht is (gelijk aan) man. Op deze manier ontvangen alle mannelijke profielen automatisch een e-mail op hun verjaardag.

Nieuwsbrieven daarentegen zijn eenmalige e-mails om (een groep) profielen op de hoogte te brengen van bepaalde ontwikkelingen, bijvoorbeeld: nieuwe producten in je webwinkel of korting op de wintercollectie.

Profielen

Reloadify draait op basis van ‘profielen’ in combinatie met een tagging systeem. Profielen zijn de (potentiële) klanten die je mailt voor je webwinkel. Een profiel hoeft niet altijd een klant te zijn, het kan ook iemand zijn die zich inschrijft voor de nieuwsbrief of iemand die je via een ander kanaal hebt toegevoegd. Je kan per profiel een onbeperkt aantal tags (bijvoorbeeld B2B) gebruiken en hoeft niet langer met verschillende e-maillijsten te werken.

Daarnaast biedt Reloadify de mogelijkheid om 'segmenten' aan te maken. Met de segmenten functie definieer je eenvoudig doelgroepen binnen je webshop, waar je vervolgens zowel triggers als nieuwsbrieven naar toe kan sturen. Nadat je een segment hebt aangemaakt, geeft ons systeem je waardevolle inzichten, zoals: de hoeveelheid profielen binnen het segment, de gegenereerde omzet, de gemiddelde orderprijs en het totaal aantal bestellingen.

Onder de import en export functie is het mogelijk om profielen te importeren. Of juist te exporteren.

Formulieren

Onder formulieren behoort de optie 'landingspagina's' en pop-ups. Met deze functie kan je snel en zonder technische kennis pagina's publiceren op een nieuw (sub)domein. Zo kan je nieuwe e-mailadressen (leads) verzamelen, pagina's publiceren zonder tussenkomst van je webshop bouwer of pagina's creëren voor pre-launches van producten. Op de overzichtspagina zie je de titel, url, status van de landingspagina (actief/inactief) en de status van de SSL beveiliging.

Ook een pop-up is gemakkelijk in te stellen voor het verzamelen van leads. Je mag m stylen zoals jij dat wilt 😎

Dynamische inhoud

Onder dynamische content vallen de mogelijkheden ‘productfeed’ en ‘kortingscodes’; beide zijn een krachtige toevoeging aan je e-mailcommunicatie. Met dynamische producten kan je op een persoonlijke manier je klanten benaderen door bijvoorbeeld het toevoegen van producten uit een verlaten winkelwagen (zie voorbeeld hieronder).

Kortingscodes zijn een goede oplossing om bijvoorbeeld in-actieve klanten opnieuw te activeren tot het (mogelijk) doen van een aankoop. Beide kan je toevoegen in zowel triggers als nieuwsbrieven.

Rapporten

Onder rapporten vallen de ‘verlaten winkelwagens’, de ‘toekomstige e-mails’ en de ‘verzonden e-mails’.

Op de verlaten winkelwagen pagina vind je alle winkelwagens van klanten in jouw webwinkel. Je ziet het klant ID, de datum en tijd van de verlaten winkelwagen, de naam van de klant, het e-mailadres en de levenswaarde van de klant (het totaalbedrag dat een klant in jouw webshop heeft besteed). Klik je op het
e-mailadres van iemand, dan krijg je alle gegevens rondom het klantprofiel te zien. Ook kan je het verlaten winkelwagentje inzien door op de knop ‘bekijk winkelmandje' te klikken.

Ingeplande e-mails vind je op de toekomstige e-mails pagina. Je ziet in een blik de naam en het e-mailadres van een persoon en tot welke trigger deze behoort. Zoals eerder benoemd; omdat je triggers hebt aangemaakt is het systeem continu op zoek naar profielen die de voorwaarden van deze triggers matchen. Houdt er daarom rekening mee dat deze lijst elke minuut kan veranderen.

Bij de verzonden e-mails vind je alle e-mails die reeds door ons systeem zijn verzonden. Je ziet bij ‘trigger naam’ om welke trigger het gaat, maar je kan ook op ‘bekijk e-mail’ klikken.

Instellingen
Hier vind je je profiel instellingen weer terug.

Help desk

Wanneer je hier op klikt ga je automatisch verder naar onze help artikelen. Meer dan 100 artikelen die jou op weg helpen in Reloadify!

Roadmap

Hierop klikken brengt je naar een Trello pagina. Op deze pagina vind je aanvragen van klanten wat betreft bepaalde features en er op stemmen. Mocht je een wens hebben voor een feature en staat deze er nog niet tussen; contact ons! Via de knop ‘instellingen’ kom je bij de instellingen voor je profiel, deze hebben we eerder al behandeld onder het kopje profielinstellingen. Via ‘support’ kom je terecht in ons Help Center. Hier hebben we (zoals eerder benoemd) een verzameling van artikelen, video’s, succesverhalen en handleidingen. We werken er momenteel hard aan om ons Help Center verder uit te breiden. Tot slot nog twee dingen: het nummer links onderin is je klantnummer en de admin pagina, die is natuurlijk alleen voor het personeel toegankelijk. 😉

We zijn aan het einde gekomen van deze rondleiding; je bent nu klaar voor
je eerste verzending met Reloadify! Mocht je meer hulp nodig hebben, laat het ons weten via chat, e-mail of telefoon.

Heb je het antwoord gevonden?