E-mails opstellen
Een e-mail vormgeven
Hoe maak ik een template aan voor mijn e-mails?

In dit artikel lees je hoe je een template aanmaakt voor al jouw e-mails.

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Reloadify kun je gebruik maken van verschillende standaard sjablonen. Zo bieden we templates aan voor de verlaten winkelwagen mails, winback mails, de verjaardag van de klant, en nog veel meer.

Onze templates zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je jouw e-mail marketing in kan stellen. Uiteraard kun je ook een eigen template ontwerpen. In dit artikel lees je hoe je een template aanmaakt.

1. Een template maken vanuit het menu

Wil je een template maken zonder dat je hiervoor echt een nieuwsbrief voor aan hoeft te maken? Dat kan. Ga hiervoor naar 'inhoud' en dan 'templates'.

Klik op Nieuw template. Kies of je een e-mail, pop-up of landingspagina wilt maken. Afhankelijk van de keuze ga je naar de bijbehorende editor.

Maak het template en sla deze op. Het template staat nu in de template bibliotheek. Bij het aanmaken van een nieuwe e-mail, pop-up of landingspagina kun je het template selecteren.

2. Een template aanmaken vanuit een e-mail, landingspagina of pop-up

Heb je een e-mail, landingspagina of pop-up gemaakt en wil je deze opslaan als template? Een template maken is ook mogelijk vanuit iedere editor. Klik hiervoor op de knop Opslaan als template in de groene balk.

Naast een gehele mail opslaan is het ook mogelijk om rijen op te slaan. Dit doe je door de gehele rij te selecteren en op het diskette icoon te klikken. Opgeslagen rijen vind je vervolgens terug onder Rijen, Opgeslagen rijen

Meer weten over rijen opslaan? Check dan even het artikel over rijen opslaan, dupliceren en beheren.

3. Bestaand sjabloon gebruiken

Om gebruik te maken van een bestaand template, kies je in het ontwerp van de e-mail, pop-up of landingspagina voor de optie Selecteer template in de groene balk. Met deze knop open je de template bibliotheek.

Maak je een nieuwe e-mail, landingspagina of pop-up aan? Dan opent de template bibliotheek automatisch.

Vind je de inhoud van het gekozen template niet bij jouw webshop passen? Je past dit template gemakkelijk aan naar wens. Zo is het mogelijk om de copy, afbeeldingen en opmaak in te delen naar jouw webshop.

Zo is het met Reloadify mogelijk om een vast sjabloon te gebruiken, zelf een sjabloon te maken of specifieke rijen op te slaan. Zeker voor een standaard nieuwsbrief is het handig om een sjabloon aan te maken, zodat je altijd dezelfde stijl hanteert.