Hoe maak ik een landingspagina aan?

In dit artikel lees je hoe je een landingspagina aanmaakt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen Reloadify kun je eenvoudig landingspagina's aanmaken. Deze pagina's worden gepubliceerd op je eigen subdomein. In dit artikel lees je hoe je een landingspagina aanmaakt.

Let op: om landingspagina's aan te kunnen maken, dien je eerst jouw subdomein te valideren bij je domeinhost.

De standaard landingspagina's

Ga naar Formulieren en klik op Landingspagina's. Op deze pagina zie je al jouw landingspagina's binnen Reloadify. Standaard staan er een aantal pagina's voor je klaar:

• Unsubscribe page. Dit is de pagina die profielen zien wanneer ze zich afmelden voor jouw e-mails. De mogelijkheid tot uitschrijving is verplicht volgens de AVG; daarom zetten we deze pagina direct voor je klaar.

• Resubscribe page. Dit is de pagina die profielen zien wanneer ze zich opnieuw aanmelden met de resubscribe link.

• Default form success. Deze pagina toont wanneer een formulier op een landingspagina met succes is verwerkt.

• Default form error. Deze pagina toont wanneer een formulier op een landingspagina niet verwerkt kan worden.

Alle standaard pagina's kunnen volledig naar wens gestyled worden. Let er hierbij op dat je de pagina's activeert. Doe je dit niet? Dan toont de standaard opmaak.

Een nieuwe landingspagina aanmaken

Maak een nieuwe landingspagina aan. Het creëren van een landingspagina is opgedeeld in drie verschillende stappen: instellingen, ontwerpen en activeren.

De instellingen van een landingspagina

Als eerste vul je alle instellingen van de landingspagina in.

• Landingspagina instellingen: dit zijn de instellingen van de pagina zelf (verplicht)

• Naam: dit veld zien klanten niet. Vul voor jezelf een duidelijke naam voor de pagina in.

• Titel: dit veld zien klanten in hun browser. Geef de pagina een geschikte titel.

• URL: hiermee creëer je de URL van de landingspagina. Open het menu in het vak <host> en klik het subdomein aan. Vul achter de slash de gewenste locatie in.

• Script instellingen (optioneel): het is mogelijk om een script toe te voegen aan de landingspagina, zoals Google Tag Manager, Google Analytics of een Facebook Pixel.

• Formulier instellingen: dit zijn de instellingen welke gekoppeld zijn aan het formulier op de landingspagina (optioneel).

• Succes pagina: deze pagina toont wanneer het formulier met succes is verwerkt. Selecteer je hier geen alternatieve pagina? Dan toont het standaard formulier succes.

• Profieltags: het is mogelijk om profielen die het formulier invullen, automatisch een tag mee te geven.

• Nieuwsbrief: het is mogelijk om profielen die het formulier invullen, automatisch te abonneren op de nieuwsbrief.

Een landingspagina ontwerpen

Klik door naar de editor van de landingspagina. De editor lijkt qua functies exact op de e-mail editor.

Gebruik je de landingspagina om informatie op te vragen? Lees dan dit artikel over het gebruiken van een formulier op een landingspagina.

Eenmaal bij de laatste stap loop je de instellingen nog even na en kan je de landingspagina activeren! Liever nog niet live zetten? Je kan er ook voor kiezen dit op een later tijdstip te doen en je pagina eerst op te slaan als concept.

Let op: standaard landingspagina's, zoals de afmeldpagina, werkt niet wanneer je de URL kopieert en plakt in je browser. Deze pagina's werken alleen in de e-mail.