Je kunt in de landingspagina editor gebruik maken van een formulier bouwer. Deze bouwer is net zoals de rest van de Reloadify krachtig maar eenvoudig in gebruik.

Stap 1. Formulier instellingen

Bij het maken van de landingspagina kun je in stap 1 van de landing pagina instellingen verschillende opties aangeven die betrekking hebben op het onderdeel formulieren:

Succes pagina

Hier kun je een landingspagina's definiëren die als succespagina moet dienen. Dit betekent dat de profielen deze pagina te zien krijgen wanneer ze het formulier goed hebben ingevuld.

Profiel tags

Hier kun je tags invoeren die je wilt toevoegen aan een profiel als zij een formulier succesvol indienen.

Voorbeeld: Je hebt een Facebook campagne waarin je verwijst naar deze landingspagina. Je kunt hier nu een tag "Facebook" invullen. Alle profielen die een formulier invullen en indienen via deze landingspagina zullen getagged worden met de tag "Facebook". Zo kun je hier later eenvoudig op segmenteren bij Triggers, Nieuwsbrieven of Segmenten.

Abonneer profielen automatisch op de nieuwsbrief

Wil je de profielen automatisch abonneren op je nieuwsbrief na het invullen van het formulier? Dan kun je dat regelen door hier een vinkje neer te zetten.

Stap 2. Formulier maken in je landingspagina

Een formulier aanmaken in de landingspagina is heel eenvoudig. Je sleept het blokje formulier in de pagina. Automatisch zie je dat het e-mail veld al geladen wordt.

👉 Belangrijk: Het e-mail veld heeft Reloadify nodig om een profiel te herkennen of om een nieuw profiel aan te maken. Dit veld kun je dus niet uitschakelen.

Klik je nu op het formulier dan kun je aan de rechterkant onder "Manage Layout" makkelijk meer velden toevoegen of verwijderen door ze aan of uit te zetten. Deze velden zijn rechtstreeks gekoppeld aan Reloadify en verrijken het profiel met deze data.

Ik kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in een mailing de geboortedatum uit te vragen van mijn profielen:

Op het moment dat een profiel zijn e-mail adres invult en geboortedatum zullen wij dit veld automatisch updaten!

Stap 3. Landingspagina live zetten

En zo heb je in 3 eenvoudige stappen een landingspagina ontworpen met formulier! Wil je zelf formulieren toevoegen, bijvoorbeeld een enquete? Ook dat kan. Je kunt eenvoudig een Google Form includen via de HTML knop.