Instellingen van landingspagina's
Hoe gebruik ik een formulier op een landingspagina?

In dit artikel lees je hoe je met een formulier op een landingspagina informatie opvraagt bij je klanten of websitebezoekers.

Lukas avatar
Geschreven door Lukas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt in de landingspagina editor gebruik maken van een formulier bouwer. Deze bouwer is net zoals de rest van de Reloadify krachtig maar eenvoudig in gebruik. In dit artikel lees je hoe je een formulier op een landingspagina kunt gebruiken.

Formulier instellingen

Bij het maken van de landingspagina kun je in stap 1 van de landingspagina instellingen verschillende opties aangeven die betrekking hebben op het onderdeel formulieren:

• Succes pagina: hier kun je een landingspagina definiëren die als succespagina moet dienen. Dit betekent dat de profielen deze pagina te zien krijgen wanneer ze het formulier goed hebben ingevuld.

• Profieltags: hier kun je tags invoeren die je wilt toevoegen aan een profiel als zij een formulier succesvol indienen.

• Nieuwsbrief: met deze instelling kun je profielen die het formulier op de landingspagina invullen, automatisch abonneren op de nieuwsbrief.

Formulier toevoegen aan een landingspagina

Een formulier voeg je toe in de landingspagina editor. Sleep vanuit het rechtermenu het blok Form in de landingspagina.

Je ziet dat automatisch het veld e-mail en een submit knop worden toegevoegd aan het formulier. Deze twee velden zijn verplicht bij ieder formulier.

Velden toevoegen aan het formulier

Om nieuwe velden toe te voegen aan het formulier, selecteer je het formulier. In het rechtermenu klik je vervolgens op Manage fields en Add new field. Al deze velden zijn rechtstreeks gekoppeld aan Reloadify.

Ik kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in een mailing de geboortedatum uit te vragen van mijn profielen:

Op het moment dat een profiel zijn e-mail adres invult en geboortedatum wordt deze informatie automatisch geupdatet.

Let op: alle velden van een formulier zijn gekoppeld aan je database in Reloadify. Gebruik een veld alleen voor beoogde doeleinden, anders vervuil je jouw eigen database.