Profielverrijking door middel van tags

Je favoriete huisdier, merk of tablet uitvragen om het profiel te verrijken? Hier lees je hoe je dat doet!

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil jij het profiel van je klant verrijken met data? In Reloadify kan dit gemakkelijk met een landingspagina en een formulier. Wanneer jouw klanten dit formulier invullen, wordt de data automatisch gesynct naar het juiste profiel. We hebben een heleboel standaard velden, waaronder voornaam, achternaam, telefoonnummer, geboortedatum en adresgegevens. In dit artikel lees je hoe je deze standaard informatie uitvraagt.

Maar wat nou als je andere data wilt toevoegen aan profielen? Afwijkende data kun je uitvragen en opslaan door middel van tags. Dit doe je in 3 stappen:

1. Een landingspagina aanmaken

2. De landingspagina ontwerpen

3. De e-mail instellen en opmaken

Stap 1. Maak een landingspagina aan

Om een landingspagina aan te maken ga je via "Formulieren" naar "Landingspagina's". Wanneer je klikt op "Nieuwe landingspagina" krijg je het volgende scherm voor je.

❗Om gebruik te maken van de landingspagina's dien je eerst je landingspagina's te verifiëren.

2. Ontwerp je landingspagina

Ontwerp je landingspagina zoals jij dat wilt. Voor het verrijken van het profiel heb je een formulier nodig. Sleep het blok "Form" naar je landingspagina. Je ziet nu een blok in je nieuwsbrief met het veld 'e-mail' erin. Het veld 'e-mail' is het enige veld in je formulier dat je niet kan verwijderen. Reloadify heeft namelijk dit veld nodig om de ingevulde informatie aan het juiste klantprofiel te koppelen.

Selecteer het formulier en kies voor de optie "Add new field". In het dropdown menu staan alle standaard opties die je kunt uitvragen.

❗️ Let op: al deze velden zijn gekoppeld aan velden bij profielen. Gebruik standaard velden dus niet voor andere data dan waar ze voor bedoeld zijn!

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat er afwijkende data wordt opgevraagd. We gaan namelijk de favoriete huisdieren van onze klanten opvragen. Hier gebruiken we het veld "Tags" voor (deze optie staat helemaal onderaan onder "Add new field").

De optie "Tags" houdt in dat je klant een specifieke tag meekrijgt als je klant een antwoord kiest. Na het toevoegen van deze optie ziet je formulier in de e-mail er als volgt uit:

Als vervolgstap ga je het veld "Tags" aanpassen. Selecteer je formulier en klik onder "Manage fields" op "edit" bij het vakje "Tags".

Er opent een nieuw scherm:

In dit scherm vul je alle instellingen in voor de optie "Tags". Standaard staat dit veld op "Multiple choice". Dat betekent dat je klanten meerdere opties kunnen aanvinken. Voor mijn voorbeeld, het opvragen van het lievelingshuisdier van mijn klant, laat ik deze op multiple choice staan. In het vak "Label" vul ik de vraag in: "Wat is jouw favoriete huisdier?". Bij "Options" vul ik de antwoorden in die de klant kan kiezen. Dit doe je door de eerste optie in te vullen met daarachter een rechte streep ( | ), gevolgd door de tag die bij het antwoord past. Een volgende optie vul je in op een nieuwe regel.

Ik druk nu op 'save'. Mijn formulier ziet er nu zo uit:

Resultaten ingevuld formulier

Hoe zie je de resultaten van jouw ingevulde formulier terug? Wanneer je een profiel bekijkt die het formulier heeft ingevuld, zie je de volgende tags terug:

Op basis van deze tag kun je een segment aanmaken en/of een e-mail campagne opzetten.

Succes! 🙌