Over profielen
Profieltags toevoegen en beheren
Hoe verwijder of vervang ik in bulk tags bij profielen?

In dit artikel lees je hoe je door middel van een CSV import tags kunt verwijderen of vervangen bij profielen.

Francine avatar
Geschreven door Francine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zijn je tags niet meer helemaal up-to-date? Of is er een foutje in je tags geslopen? Je kunt ze eenvoudig weer verwijderen.

• Stap 1: Exporteer de profielen met de aan te passen tag

• Stap 2: Open het CSV-bestand en controleer

• Stap 3: Upload het CSV-bestand in Reloadify

• Stap 4: Verwijder of overschrijf de tag

Stap 1: Exporteer de profielen met de aan te passen tag

Om een tag te verwijderen of te overschrijven van profielen, maak je allereerst een export van je profielen. Deze optie vind je onder Data bronnen > Exports > Exporteer profielen.

Selecteer de gewenste filters, vul je e-mailadres in en klik op E-mail export. Je ontvangt de export vervolgens als CSV-bestand in je mail.

Tip: Exporteer alleen het segment met de tag die je wilt verwijderen. Selecteer daarbij enkel de rijen die van belang zijn voor het verwijderen van je tag, zoals de e-mailadressen en (uiteraard) de tags. Dit zorgt voor meer overzicht.

Stap 2: Open het CSV-bestand en controleer

Open het CSV-bestand in bijvoorbeeld Excel of Spreadsheets. Je ziet nu alle geƫxporteerde data, verdeeld in kolommen. In de kolom Tags zie je alle tags van een profiel. Let op: verwijder de tag niet uit het bestand.

Hebben profielen in je lijst meerdere tags? Laat de tag die je wil verwijderen staan, maar verwijder alle andere tags.

Het is niet mogelijk om meerdere tags in 1 keer te verwijderen. Wil je meerdere tags verwijderen? Voer dan alle stappen opnieuw uit en wijzig de tag naar de volgende te verwijderen tag.

Stap 3: Upload het CSV-bestand naar Reloadify

Upload het bestand naar Reloadify. Deze optie vind je onder Data bronnen > Imports. Klik achter CSV op de drie bolletjes en kies Nieuwe import.

Klik op Opslaan. Je komt in een nieuw scherm waar je de kolommen uit je CSV-bestand kunt toekennen aan de juiste velden in Reloadify. De laatste optie, rechts onder, is hoe je de tags wilt toekennen:

Toelichting:

• Kies voor Verwijder de tags uit het profiel om het tag uit het bestand bij de profielen uit het bestand te verwijderen.

• Kies voor Overschrijf alle tags die aan een profiel zijn toegewezen om alle tags van de profielen uit het bestand, te overschrijven met de tag uit het bestand.

Klik op Importeer profielen. Zeker zijn dat je de juiste tag hebt verwijderd? Check het bij een profiel uit je CSV-bestand.