Over het verwijderen van profielen uit Reloadify kunnen we kort zijn; dat kan niet (in de meeste gevallen). Dat lichten we natuurlijk even toe:

Bij een klantprofiel vind je de optie voor het verwijderen van een profiel, wat het enigszins verwarrend maakt. Deze optie werkt enkel voor profielen die je zelf handmatig hebt geïmporteerd. Zit er bijvoorbeeld een fout in het e-mailadres wat je zojuist hebt toegevoegd, dan kan je het profiel verwijderen en opnieuw het
e-mailadres toevoegen.

Met deze verwijder knop kan je dus geen profielen verwijderen die ons systeem uit jouw webshop heeft opgehaald. Heb je dit wel geprobeerd, dan zie je bij een volgende synchronisatie van je webshop dat de e-mailadressen weer zijn toegevoegd; dit is dus alleen een tijdelijke oplossing. Een profiel definitief verwijderen kan alleen via het webshop platform wat je gebruikt, bijvoorbeeld Lightspeed of Ccv Shop. Wordt een e-mailadres daar verwijdert, dan wordt deze automatisch ook uit Reloadify verwijdert. Als wij permanent profielen zouden gaan verwijderen, dan weet ons systeem bij een volgende synchronisatie niet meer of en welke e-mailadressen er eerder zijn verwijderd. Wij hebben er daarom voor gekozen om alle profielen uit je webshop (actief en inactief) te synchroniseren, zodat je op een later tijdstip eventueel nog analyses zou kunnen uitvoeren met deze klantdata (bestellingen, mailings etc.).

Handmatig profielen op inactief zetten

Om je toch de mogelijkheid te geven om profielen uit je mailinglijst te verwijderen, kan je profielen op inactief zetten. Dit doe je door in een klantprofiel op ‘is een actief profiel’ te klikken. De status van het profiel verandert vervolgens in ‘is een inactief profiel’ en het zal geen e-mails meer ontvangen. Qua pricing betekent dit ook nog eens dat je niet betaalt voor deze inactieve profielen. Scheelt toch weer 😉

Specifieke domeinnamen uitsluiten

Het kan natuurlijk zo zijn dat je profielen met een specifieke domeinnaam wilt uitsluiten voor je e-mailcommunicatie en op inactief wilt zetten. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com of Amazon e-mailadressen. Je gaat hiervoor naar 'instellingen' linksonder in het menu en klikt op ‘e-mailinstellingen’. Bij ‘e-mail filter’ vul je de domeinnaam van het e-mailadres in. Voor het uitsluiten van een domeinnaam vul je alles achter de ‘@’ in. Wees je er wel van bewust dat je met deze optie alle e-mailadressen met eenzelfde domeinnaam uit je mailinglijst filtert.

👉🏼 Voorbeeld: Wil je Bol.com e-mailadressen uitsluiten? De e-mailadressen van Bol.com zijn ‘@verkopen.bol.com’. Je voert hierboven dan ‘verkopen.bol.com’ in.

Inactieve e-mailadressen importeren

Heb je een lijst met verschillende e-mailadressen die je wilt uitsluiten voor je
e-mailcommunicatie, dan kan je een CSV. bestand van e-mailadressen handmatig importeren in ons systeem. Hoe je dit document precies opstelt, opslaat en importeert lees je in het artikel die we daar speciaal aan hebben gewijd: Hoe importeer ik e-mailadressen in Reloadify?

Heb je geprobeerd e-mailadressen te verwijderen met de verwijder knop
(e-mailadressen die zijn opgehaald uit jouw webshop)? Dan is het van belang deze
e-mailadressen opnieuw te importeren en op inactief te zetten. Op het moment dat er dan een nieuwe synchronisatie van je webshop wordt gedaan, herkent ons systeem de profielen en zal wél de klantdata synchroniseren, maar het profiel niet activeren.