Over profielen
Profielen beheren
Hoe verwijder ik profielen uit mijn mailinglijst?

In dit artikel vertellen we je hoe je profielen uitsluit voor je e-mailcommunicatie.

Lukas avatar
Geschreven door Lukas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Over het verwijderen van profielen uit Reloadify kunnen we kort zijn; dat kan niet (in de meeste gevallen). Dat lichten we natuurlijk even toe:

Een profiel definitief verwijderen kan alleen via het webshop platform wat je gebruikt, bijvoorbeeld Lightspeed of CCV Shop. Wordt een e-mailadres daar verwijdert, dan wordt deze automatisch ook uit Reloadify verwijdert.

Als wij permanent profielen zouden gaan verwijderen, dan weet ons systeem bij een volgende synchronisatie niet meer of en welke e-mailadressen er eerder zijn verwijderd. Wij hebben er daarom voor gekozen om alle profielen uit je webshop (actief en inactief) te synchroniseren, zodat je op een later tijdstip eventueel nog analyses zou kunnen uitvoeren met deze klantdata (bestellingen, mailings etc.).

Wil je je klant uitsluiten van je e-mail communicatie? Dan raden wij aan om het profiel te deactiveren.

Een profiel uit Reloadify verwijderen

il je je klant in zijn geheel van Reloadify verwijderen? Ga dan naar profielen > alle profielen > klik op de drie puntjes bij een profiel. En ga naar "bewerken". Rechts van je scherm zie je nu een prullenbakje. Klik daar op:

Het profiel wordt nu verwijderd.

Verwijder het profiel óók in de back-end van je webshop. Anders wordt het profiel weer automatisch gesynchroniseerd vanuit jouw shop.

Specifieke domeinnamen uitsluiten

Het kan natuurlijk zo zijn dat je profielen met een specifieke domeinnaam wilt uitsluiten voor je e-mailcommunicatie en op inactief wilt zetten. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com of Amazon e-mailadressen. Je gaat hiervoor naar 'instellingen' linksonder in het menu en klikt op ‘e-mailinstellingen’. Bij ‘e-mail filter’ vul je de domeinnaam van het e-mailadres in. Voor het uitsluiten van een domeinnaam vul je alles achter de ‘@’ in. Wees je er wel van bewust dat je met deze optie alle e-mailadressen met eenzelfde domeinnaam uit je mailinglijst filtert.

Voorbeeld: Wil je Bol.com e-mailadressen uitsluiten? De e-mailadressen van Bol.com zijn ‘@verkopen.bol.com’. Je voert hierboven dan ‘verkopen.bol.com’ in.

Let wel: elk bol.com e-mailadres zetten wij al voor jou op inactief. Hier hoef jij niks voor te doen.

Inactieve e-mailadressen importeren

Heb je een lijst met verschillende e-mailadressen die je wilt uitsluiten voor je
e-mailcommunicatie, dan kan je een CSV. bestand van e-mailadressen handmatig importeren in ons systeem. Hoe je dit document precies opstelt, opslaat en importeert, lees je in het artikel die we daar speciaal aan hebben gewijd: Hoe importeer ik e-mailadressen in Reloadify?

Heb je geprobeerd e-mailadressen te verwijderen met de verwijderknop (e-mailadressen die zijn opgehaald uit jouw webshop)? Dan is het van belang deze e-mailadressen opnieuw te importeren en op inactief te zetten. Op het moment dat er dan een nieuwe synchronisatie van je webshop wordt gedaan, herkent ons systeem de profielen en zal wél de klantdata synchroniseren, maar het profiel niet activeren.