Hoe voeg ik in bulk een tag toe aan profielen?

In dit artikel lees je hoe je in bulk een tag kunt toevoegen aan profielen uit je database.

Francine avatar
Geschreven door Francine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met profieltags - de naam zegt het eigenlijk al - tag je profielen, om later deze groep te mailen of juist uit te sluiten. Je kunt tags op meerdere manieren toevoegen aan een profiel. In dit artikel lees je hoe je tags toevoegt door middel van een CSV import.

Het is ook mogelijk om profielen die een formulier op een landingspagina of pop-up invullen, automatisch te voorzien van een tag. Lees meer

Een tag toevoegen d.m.v. een CSV import

Wil je in 1 klap tientallen, honderden of zelfs duizenden profielen voorzien van een tag? Je kunt je groep binnen een mum van tijd mailen door in bulk de tag toe te voegen. Dit doe je met een CSV bestand.

• Stap 1: Maak een Excel-bestand (of Google Spreadsheet) met alle e-mailadressen

• Stap 2: Voeg de tag toe aan het bestand

• Stap 3: Exporteer het bestand als .CSV

• Stap 4: Importeer het bestand in Reloadify

1. Maak een Excel-bestand met de benodigde e-mailadressen

Het handmatig toevoegen van tags doe je aan de hand van een CSV-import. Je hebt hiervoor de keuze uit 2 opties: je maakt zelf een eigen bestand of je exporteert profielen uit Reloadify.

Maak je zelf een bestand? In dat geval begin je met een Excel-bestand. Je hebt tenminste 2 kolommen nodig: 1 kolom met de e-mailadressen, en 1 kolom met de gewenste tag. Geef je kolom altijd een naam, zodat je de kolom in Reloadify kunt matchen aan het juiste veld.

Exporteer je profielen vanuit Reloadify? Maak voor de profielen die je een tag wilt meegeven, een nieuw segment en exporteer enkel dit segment. Selecteer bij het exporteren alleen de e-mailadressen en de tags. Dit is de enige data die je nodig hebt. Zo houd je het overzichtelijk.

2. Voeg de tag toe aan het Excel-bestand

Zet in de kolom 'tags' de gewenste tag. Je Excel-bestand ziet er nu als volgt uit:

Per import kun je maximaal één tag per profiel toevoegen. Meerdere tags toevoegen? Maak per tag een apart CSV bestand aan.

Let op: voeg geen spaties toe in je tag. Een spatie scheidt de data en zorgt voor 2 aparte tags. Dat wil je dus niet! Vervang je spatie door een koppelstreepje.

Stap 3: Exporteer het bestand als .CSV

Sla het Excel-bestand op als met een door komma's gescheiden .csv bestand.

Stap 4: Importeer het bestand in Reloadify

Ga in Reloadify onder Data bronnen naar Importeren. Klik achter CSV op de drie bolletjes en kies Nieuwe import.

Upload je CSV-bestand en klik op opslaan. Je komt in een nieuw scherm waar je de kolommen uit je CSV-bestand kunt toekennen aan de juiste velden in Reloadify. Bij de laatste optie, Tag-instellingen, kun je aangeven hoe je de tags wilt toekennen.

Toelichting:

• Overschrijf alle tags die aan een profiel zijn toegewezen zorgt ervoor dat alle tags worden overschreven met de tag die je in je CSV-bestand hebt staan. Handig wanneer je een bestaande tag wilt vervangen!

• Voeg tags toe aan de bestaande tags van een profiel voegt de tag uit je CSV-bestand toe aan het profiel, zonder dat er iets wordt overschreven.

• Verwijder de tags uit het profiel verwijdert de tag die in het bestand staat bij alle profielen uit het CSV-bestand.

Kies de optie die bij jouw wensen aansluit en klik op Opslaan. That's it! Controleren of het toevoegen van je tag is gelukt? Pak 1 e-mailadres uit je CSV-bestand en open het profiel in Profielen. Je tag staat er nu bij!