Best practices: landingspagina's
Landingspagina voorbeeld: Een white paper aanbieden

De landingspagina module gebruiken in Reloadify om een white paper aan te bieden

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De landingspagina module binnen Reloadify stelt je in staat om op een snelle manier landingspagina's te ontwikkelen en publiceren op je website of subdomein zonder tussenkomst van je development team.

Gebruik een landingspagina bijvoorbeeld om een whitepaper aan te bieden. In dit voorbeeld maak ik een landingspagina waarop ik een wooncatalogus aanbiedt, in ruil voor het e-mailadres van de bezoeker. Ik doorloop 4 stappen:

1. Een subdomein kiezen

2. De landingspagina aanmaken

3. De landingspagina ontwerpen

4. De trigger opstellen

Stap 1. Het subdomein valideren

Om een URL van een landingspagina van Reloadify te kunnen publiceren, is er een gevalideerd subdomein nodig. Reloadify genereert automatisch een subdomein voor jouw webshop door de letter "e" toe te voegen aan je domein, bijvoorbeeld: e.webshop.nl. Dit subdomein moet gevalideerd zijn om landingspagina's te kunnen publiceren. In dit artikel lees je hoe je jouw subdomein valideert.

Zodra het subdomein is gevalideerd vraagt Reloadify automatisch een SSL certificaat voor je subdomein aan. Hiermee garandeer je een beveiligde verbinding.

💡 Wil je liever een eigen subdomein aanmaken? Je kunt het subdomein simpelweg bewerken. Ga naar "Instellingen" > "Authenticatie", klik op de drie stipjes achter het subdomein onder "Landingspagina authenticatie" en kies voor "bewerken".

❗ī¸ Je kunt slechts ÊÊn subdomein toevoegen. Kies dus altijd een algemeen subdomein; al je andere landingspagina's (waaronder de uitschrijfpagina) worden op dit subdomein gepubliceerd.

Stap 2. Landingspagina instellingen

Tijd om de landingspagina aan te maken. Klik onder "Formulieren" > "Landingspagina's" op "Nieuwe landingspagina". Er opent een scherm waarin je alle instellingen van je landingspagina op kunt geven. In dit voorbeeld geef ik een Richmond catalogus weg. Ik noem daarom mijn landingspagina "Richmond catalogus". Als URL geef ik "richmond-catalogus" op. Je subdomein wordt automatisch ingevuld. De volledige URL wordt in dit voorbeeld e.webshop.nl/richmond-catalogus.

Vervolgens kan ik onderin de instellingen voor het formulier invullen. Zo kan ik de pagina invullen waar een bezoeker heen moet na het succesvol invullen van het aanmeld formulier. Deze laat ik voor nu op de standaard succespagina staan.

Ik tag profielen met de tag "richmond-catalogus" na een succesvolle aanmelding, en vink ook aan dat ze zich abonneren op de nieuwsbrief. Hier kan ik later met mijn regels op filteren.

Stap 3. De pagina ontwerpen

Klik op "Volgende". Je komt in de editor van je landingspagina terecht. Deze pagina is helemaal aan te kleden zoals jij dat wilt. Voor dit voorbeeld heb ik de pagina aangepast volgens de huisstijl van mijn webshop. Zo heb ik de pagina als volgt opgemaakt:

• Beginnend met het logo

• Daaronder een mooie header

• Daaronder de copy met wat je aanbiedt + het inschrijfformulier

• Naast het inschrijfformulier een afbeelding van de catalogus die de klant uiteindelijk krijgt.

De pagina ziet er als volgt uit:

​

Ben je tevreden met je landingspagina? Dan druk je op "Volgende". Je komt nu in een samenvattend scherm om alles te controleren. Klopt alles in het scherm? Dan kun je de landingspagina activeren.

Stap 4. De trigger instellen

Top, je landingspagina staat! Je dient nu alleen nog een vervolgactie in te stellen, zodat mensen daadwerkelijk hun catalogus in de mailbox krijgen. Gelukkig heb je gebruik gemaakt van de tag 'richmond-catalogus'. Dat komt nu van pas!

Maak een trigger aan door op nieuwe trigger te klikken. Wat je nu gaat doen, is een trigger aanmaken voor alle mensen die de tag 'richmond-catalogus' hebben meegekregen. Dat doe je als volgt:
​

Zoals je hierboven ziet krijgen alle mensen na 1 uur nadat ze zich hebben aangemeld voor de whitepaper, daadwerkelijk de whitepaper in hun inbox. Dat is de enige regel die je hoeft in te stellen. Vervolgens maak je je e-mail op. In de e-mail maak je duidelijk een button waar je een PDF bestand achter zet.

Op deze manier krijgen mensen je e-mail met daarin de beloofde whitepaper. De e-mail van purewonen ziet er zo uit:

​

Zo, nu heb je alles ingesteld om je whitepaper actief aan te bieden via je website. Alleen je landingspagina nog goed promoten en gaan met die banaan!

Tips om je landingspagina onder de aandacht te brengen

Een paar tips om meer aandacht op je landingspagina te vestigen:

• Zet je social kanalen in en deel je landingspagina waar het kan;

• Weergeef je landingspagina in je menu;

• Maak een speciale banner voor je landingspagina.

❗ Belangrijk: bij het instellen van een landingspagina is het mogelijk om aan te vinken dat je klanten geabonneerd worden op de nieuwsbrief na het invullen van het formulier. In verband met de AVG wetgeving is het van belang dat je dit op je landingspagina vermeldt, zodat klanten weten dat ze ingeschreven worden op de nieuwsbrief.

Succes! 🙌