Een video in een landingspagina plaatsen

In dit artikel leg ik je uit hoe je een video als achtergrond op je landingspagina plaatst.

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Buiten het feit dat je een standaard video blok kan toevoegen in je landingspagina, is het ook mogelijk om een achtergrondvideo in je landingspagina neer te zetten. Dit heeft als voordeel dat:

• Tekstblokken kunnen over de video heen geplaatst worden

• Knopblokken kunnen over de video heen geplaatst worden

• Je design wordt zo aantrekkelijker voor de bezoeker

De grote vraag is natuurlijk... hoe ziet dit eruit? Nou, zo:

In het voorbeeld hierboven hebben we 2 rijen voorzien van video's. Puur ter voorbeeld om te laten zien wat je precies kan met deze functie.

Ik zal je nu uitleggen hoe je dit doet.

Stap 1. Maak een nieuwe landingspagina aan

Ga in Reloadify naar "Landingspagina's" en klik op "Nieuwe landingspagina". In het voorbeeld maak ik gebruik van de stroopwafel landingspagina. Die krijg je te zien wanneer je de template bibliotheek weg klikt.

Stap 2. Voeg een video toe in je rij

Het enige wat jij hoeft te doen is rechts bij 'rijen' een lege rij te verslepen naar je nieuwbrief, wat er dan zo uit ziet:

Wanneer je op de rij zelf gaat staan, dan zie je aan de rechterkant de rij eigenschappen. Bij row background video moet je het schuifje naar rechts schuiven:

Wanneer je drukt op "Change video", is het mogelijk om zelf een video te uploaden vanaf je computer. Wanneer je URL gebruikt, dan vul je de URL in vanuit YouTube of Vimeo. Ik heb een video URL toegevoegd, waardoor mijn rij er nu zo uit ziet:

Zoals je ziet, laadt de video op de achtergrond in, terwijl je nog een hele rij daarvóór hebt om te bewerken.

Stap 3. Voeg content toe aan je rij

Nu je de video hebt toegevoegd is het tijd om de rest toe te voegen. Ik voeg een title text in en spacer. Die sleep ik simpelweg naar de rij toe. Wees creatief. Er is ontzettend veel mogelijk met deze nieuwe video-optie in je landingspagina!

💡 Tip: kijk altijd goed of je landingspagina schaalt voor de mobiele versie. De video zal meeschalen en de tekst ook. Afhankelijk van hoe je dit hebt ingedeeld is het verstandig dit altijd even te testen op verschillende devices. Zo weet je zeker dat al je klanten de pagina goed zien.

Nu sla je je landingspagina op en klaar ben je! Easy, right? 🙌