Met de landingspagina's functie (beta) kan je snel en zonder technische kennis pagina's publiceren op een nieuw (sub)domein. Zo kan je nieuwe e-mailadressen (leads) verzamelen, pagina's publiceren zonder tussenkomst van je webshop bouwer of pagina's creëren voor pre-launches van producten. In dit artikel leggen we je uit hoe je je eerste landingspagina publiceert.

Het aanmaken van een (sub)domein in Reloadify

Voordat je een landingspagina kan aanmaken, zul je eerst een (sub)domein moeten toevoegen aan Reloadify, zodat we de pagina kunnen publiceren.

Je gaat in het linkermenu naar instellingen en klikt vervolgens op 'authenticatie'. Onder de DNS records vind je een knop 'Landing Pagina Authenticatie'.

Landing Page Authenticatie

Ons advies is om de landingspagina's op een subdomein van je hoofddomein te publiceren; klanten herkennen dan de URL van je website.

Stap 1 - CNAME toevoegen

Klik op 'nieuwe CNAME' en voeg je domeinnaam toe. In dit voorbeeld kiezen we voor het subdomein 'actie' voor de Reloadify website. Je vult het volgende in:

Stap 2 - CNAME toevoegen

Na het invullen van de CNAME klik je op 'toevoegen'. Je krijgt nu een waarde terug die je moet toevoegen aan je DNS provider. Dit werkt hetzelfde als het valideren van je domeinnaam, wat je eerder hebt gedaan voor je e-mailcommunicatie.

👉🏼 Hulp nodig? Lees ons artikel over het valideren van je domeinnaam.

Na het toevoegen van de teruggekregen waarde klik je op 'valideren' en springt het validatie scherm op groen (als het goed is 😄).

Let op: Het valideren van deze gegevens bij je DNS provider kan tot 24 uur duren.

Stap 3 - CNAME toevoegen

Het creëren van een landingspagina

De overzichtspagina vind je in het linkermenu onder de kop ‘pages’. Op deze pagina zie je onder meer de naam voor in het systeem, de titel die je de pagina hebt gegeven, de gekoppelde url, de status van de pagina (actief/inactief) en de status van de SSL beveiliging (beveiligd/niet beveiligd).

Een nieuwe landingspagina aanmaken doe je door op de knop ‘nieuwe landing page’ te klikken. Het creëren van een landingspagina is opgedeeld in drie verschillende stappen; instellingen, ontwerpen en activeren.

Je begint met de instellingen; een duidelijke naam, een geschikte titel voor je landingspagina (deze zullen klanten in de browser kunnen zien) en een url die je klanten naar de juiste locatie op je website brengt. Bij ‘host’ zie je een dropdown menu waarin de naam van je webwinkel moet verschijnen. Heb je meerdere webshops bij ons ondergebracht, bijvoorbeeld verschillende talen/landen, dan zie je deze in het menu verschijnen.

Stap 1 - Landingspagina aanmaken

Vervolgens ga je de pagina ontwerpen en beland je in de editor. Deze lijkt qua functies exact op de e-mail editor voor het opstellen van triggers en nieuwsbrieven.

Eenmaal bij de laatste stap loop je de instellingen nog even na en kan je de landingspagina activeren! Liever nog niet live zetten? Je kan er ook voor kiezen dit op een later tijdstip te doen en je pagina eerst op te slaan als concept.