Aan de slag
Hoe voeg ik een logo (BIMI) toe aan mijn domeinnaam?

In dit artikel lees je hoe je jouw logo zichtbaar maakt in de inbox van de ontvanger (een BIMI toevoegen).

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een BIMI is jouw logo in de inbox van de ontvanger. Om een BIMI in te stellen heb je nodig:

• Toegang tot de DNS records

• Een SVG versie van het logo

• Optioneel: een VMC van het logo

Stap 1: Valideer de domeinnaam d.m.v. SPF en/of DKIM en DMARC records

Een BIMI kan alleen worden toegevoegd wanneer de domeinnaam volledig is gevalideerd.

Twee belangrijke punten rondom het valideren van je domeinnaam:

• Er moet een SPF óf DKIM record bestaan voor je domein. Als Reloadify gebruiker voeg je automatisch een DKIM record toe bij het valideren van de domeinnaam.

• Voor BIMI is het van belang dat de DMARC ingesteld staat met p=quarantaine of p=reject.

Stap 2: Zorg voor een SVG versie van het logo

BIMI werkt met het bestandstype .SVG (Scaled Vector Graphic). Het logo moet daarnaast aand e volgende punten voldoen:

• De afbeelding moet een vierkante beeldverhouding hebben.

• De afbeelding moet gecentreerd zijn. Afhankelijk van de e-mail client wordt het logo als een cirkel of vierkant met afgeronde hoeken getoond.

• De achtergrond moet een effen kleur zijn. Transparante achtergronden worden mogelijk niet weergegeven zoals je verwacht.

• Het formaat van de afbeelding moet onder de 32 KB zijn.

• Het SVG logo moet beschikbaar zijn op een publieke server.

Stap 3: Zorg voor een Verified Mark Certificate (VMC)

Om het logo in Gmail te tonen is een VMC (Verified Mark Certificate) nodig. Hiermee bewijs je dat jij daadwerkelijk eigenaar bent van het logo. In dit artikel legt Google uit hoe je aan een VMC komt.

Een VMC is niet nodig voor andere e-mail clients, waaronder Outlook en Apple Mail

Stap 4: Voeg een BIMI record toe aan de DNS gegevens

Een BIMI record kan op twee manieren worden toegevoegd aan de domeinhost.

Handmatig BIMI record samenstellen

Een BIMI record ziet er als volgt uit:

default._bimi.[domeinnaam] IN TXT “v=BIMI1; l=[SVG URL]; a=[PEM URL];"

In te vullen waardes:

• Host: “default._bimi.[jedomeinnaam]”. Bijvoorbeeld: default._bimi.reloadify

• v-waarde: BIMI1

• l-waarde: URL van de locatie van de SVG (op de publieke server)

• a-waarde: link naar VMC (eveneens op publieke server). VMC niet aanwezig? Verwijder dan de a-waarde.

Stap 5: Controleer de BIMI

Na het opslaan van het TXT record dien je de BIMI te controleren. Stuur hiervoor een e-mail naar jezelf of voer een BIMI check uit.

Let op: het kan tot 24 uur duren totdat de BIMI records zijn geverifieerd.