Wat zijn profielen?

In dit artikel leggen we uit wat profielen zijn en welke rol ze innemen binnen Reloadify.

Lukas avatar
Geschreven door Lukas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zodra je jouw webshop koppelt met Reloadify, worden al je contacten gesynchroniseerd. We filteren alle unieke e-mailadressen en aanvullende informatie. Dit resulteert in een mailinglijst met alleen unieke profielen.

Op de ‘profielen’ pagina vind je alle klantprofielen uit jouw webshopplatform. Een profiel kan worden gezien als een klant, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook iemand zijn die zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief of waarvan je het e-mailadres via een ander kanaal hebt toegevoegd aan je mailinglijst.

Ons systeem brengt onderscheid aan in de profielen op basis van een tagging methode. Dit is een krachtige oplossing waardoor je niet langer verschillende e-maillijsten hoeft te gebruiken. Je kunt namelijk per e-mailadres een onbeperkt aantal tags gebruiken.

Op de profielen pagina vind je een overzicht van alle profielen. Je ziet hier het

e-mailadres, de naam (indien opgegeven) en de omzet (per profiel).

Achter een profiel zie je drie puntjes’, waarmee je de gegevens en activiteiten van een klantprofiel kan inzien. Wanneer je een profiel aanklikt, opent onderstaand scherm.

Je vindt op deze pagina onder meer de volgende gegevens:

• Bovenin, naast de naam:

• Bovenin, met iconen:

• De levenslange bestelwaarde

• De gemiddelde bestelwaarde

• Het totaal aantal bestellingen

• De gemiddelde open ratio

• De gemiddelde click ratio

• Profielinstellingen, waaronder:

• Naam

• E-mailadres

• Geboortedatum

• Telefoonnummer

• Taal

• E-mail instellingen

• Activiteiten, waaronder:

• Alle activiteiten die het profiel heeft gehad met jouw automations vanuit Reloadify

• E-mails

• Een overzicht van alle e-mails die het profiel heeft ontvangen

• Orders

• Een overzicht van alle orders met bijbehorende orderstatus

Weer terug naar de profielen pagina (overzichtspagina). Rechtsboven in het scherm zie je twee knoppen; 'exporteer profielen' en 'nieuw profiel'.