Zodra je jouw webshop koppelt met Reloadify, worden al je contacten gesynchroniseerd; we filteren alle unieke e-mailadressen en aanvullende informatie. Dit resulteert in een mailinglijst met alleen unieke profielen.

Op de ‘profielen’ pagina vind je alle profielen uit jouw webshopplatform. Profielen zijn de kern van Reloadify; het zijn namelijk de mensen die je mailt voor je webshop. Een profiel kan worden gezien als een klant, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook iemand zijn die zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief of waarvan je het e-mailadres via een ander kanaal hebt toegevoegd aan je mailinglijst.

Ons systeem brengt onderscheid aan in de profielen op basis van een tagging methode. Dit is een krachtige oplossing waardoor je niet langer verschillende
e-maillijsten hoeft te gebruiken. Je kan namelijk per e-mailadres een onbeperkt aantal tags gebruiken.

Op de profielen pagina vind je een overzicht van alle profielen. Je ziet hier het

e-mailadres, de naam (indien opgegeven), eventuele tags, de taal (indien opgegeven) en de omzet (per profiel). Achter een profiel zie je de button ‘bekijk profiel’, waarmee je de gegevens en activiteiten van een klantprofiel kan inzien.

Je vindt op deze pagina onder meer de volgende gegevens:

• Naam
  • E-mailadres
  • Taal
  • Toegewezen tags; bijvoorbeeld een kortingscode.
  • Aangemeld voor de nieuwsbrief; groen? Dan is het profiel aangemeld voor de nieuwsbrief. Rood? Dan kunnen er geen nieuwsbrieven naar dit profiel worden verstuurd.
  • Actief profiel; groen? Dan ontvangt het profiel (overige) e-mailcommunicatie (naast de nieuwsbrief). Rood? Dan kunnen er geen (overige) e-mails naar dit profiel worden verstuurd.
  • Levenswaarde; het totaalbedrag dat een profiel in jouw webshop heeft besteed.
  • Gemiddelde order opbrengst; totale omzet / aantal bestellingen.
  • Aantal bestellingen
  • Open rate; het percentage geopende e-mails.
  • Click rate; het percentage klikken vanuit een e-mail naar de webshop.
  • Activiteiten; bijvoorbeeld het ontvangen van een nieuwsbrief of het doen van een bestelling.
  • Verzonden e-mails
  • Bestellingen; welke producten er zijn besteld.
  • Instellingen (e-mail notificatie aan/uit zetten).

Bij het tabje instellingen vind je ook de optie 'verwijder profiel'. Echter werkt deze optie niet bij profielen die zijn gesynchroniseerd vanuit je webshopplatform. Deze profielen zullen uiteindelijk weer worden toegevoegd aan Reloadify als we een synchronisatie uitvoeren. Waarom zit die knop er dan? Zodat je een profiel kan verwijderen als je deze foutief hebt geïmporteerd in ons systeem.

Weer terug naar de profielen pagina (overzichtspagina). Rechtsboven in het scherm zie je twee knoppen; 'importeer profielen' en 'profiel toevoegen'.

• Importeer profielen; met deze optie kan je handmatig een .CSV bestand met meerdere profielen toevoegen, bijvoorbeeld als je een groep e-mailadressen hebt verkregen op een beurs. Wil je meer informatie? Lees het artikel: Hoe importeer ik e-mailadressen in Reloadify?
  • Profielen toevoegen (of bewerken); met deze optie kan je snel en eenvoudig één profiel (per keer) toevoegen, bijvoorbeeld als je een nieuw verkregen e-mailadres hebt ontvangen of als je een tag wilt toevoegen aan een bestaand profiel.