Alle collectiesVeelgestelde vragenShop
Wat is een dedicated IP adres?

In dit artikel lees je wat een dedicated IP adres is, waarom je het wil en hoe je ervoor in aanmerking komt bij Reloadify.

Francine avatar
Geschreven door Francine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om e-mails te verzenden en af te leveren maken we gebruik van diverse IP adressen. Standaard maak je als Reloadify klant gebruik van een gedeeld IP adres.

Een gedeeld IP adres wordt door meerdere klanten van Reloadify gebruikt. Daarom controleren e-mail clients (zoals Gmail en Outlook) extra goed op spam bij e-mails die via een gedeeld IP adres verstuurd worden.

Meer controle over aflevergarantie

Wil jij zelf volledig in control zijn over jouw aflevergarantie en verzendreputatie? Op verzoek plaatsen we jouw domein op een dedicated IP adres. Alleen jij bepaalt welke e-mails er via het IP worden verstuurd.

Dit betekent dat jij zelf verantwoordelijk bent voor de aflevergarantie van jouw e-mails. Wordt een e-mail aangemerkt als spam door e-mail clients? Dan is het enkel aan jou om de reputatie omhoog te krijgen.

Overstappen naar een dedicated IP adres

Zodra jouw domein is overgezet naar een nieuw IP adres, splitsen wij de eerste e-mails. Een gedeelte gaat over het nieuwe dedicated IP adres, en een gedeelte wordt nog verstuurd via een shared IP adres.

Met deze splitsing bouwen we de verzendreputatie van het nieuwe IP adres op. Zodra het dedicated IP adres is opgewarmd stopt deze splitsing en worden alle e-mails vanuit jouw domein verstuurd via je eigen IP.

Een dedicated IP adres is tegen meerprijs verkrijgbaar bij Reloadify. Interesse? Neem contact met ons op en we vertellen je er meer over.