Lightspeed - Reviews

Review functionaliteit voor Lightspeed

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel laat ik je zien hoe je met behulp van de landingspagina functionaliteit van Reloadify een review pagina opzet om reviews te verzamelen om vervolgens een bedankt e-mail te sturen met een kortingscode.

Waarom op deze manier reviews verzamelen? Het reviewformulier van Lightspeed kan geen e-mail adressen herkennen. Hierdoor is het niet altijd duidelijk welke klant een review heeft achtergelaten, en sommige klanten dus geen kortingscode ontvangen. Door gebruik te maken van de landingspagina van Reloadify omzeil je dit probleem.

Het stappenplan:

1. Landingspagina maken om reviews te verzamelen

2. Review trigger instellen

3. Bedankt trigger instellen met unieke kortingscode

1. Landingspagina maken voor reviews

Om gebruik te maken van deze functionaliteit dien je de CNAME voor landingspagina's gevalideerd te hebben.

Wanneer je bij Formulieren - Landingspagina's kijkt zie je een standaard landingspagina voor reviews staan. Deze pagina kun je bewerken in je eigen huisstijl om de review pagina te maken. Je kunt niet een aparte pagina aanmaken en deze tot review pagina benoemen. Je bewerkt dus de bestaande landingspagina.

Wanneer je op bewerken klikt kom je in de editor voor de landingspagina voor reviews. Je ziet hier een apart review formulier.

Pro tip: Wij herkennen automatisch wie de landingspagina bezoekt via een verstuurde e-mail. Dus je kunt alle merge tags gebruiken van de klant zoals: voornaam, achternaam, gekocht product etc.

Nadat je de landingspagina hebt ingesteld zoals jij dat wilt kun je deze activeren. Hij is nu live een benaderbaar voor klanten.

2. Review trigger instellen

Nu de landingspagina is ingesteld gaan we de eerste trigger instellen. Deze trigger verstuurd het review verzoek naar de klant. Je kunt zelf kiezen wanneer je de trigger wilt versturen, enkele tips:

• Verstuur de trigger gebaseerd op de "laatste" order. Dan komen de order en producten in de e-mail overeen.

• Houdt rekening met je verzendtijd, wacht dus iets langer met versturen of verstuur de trigger X dagen na verzending.

• Speel ook eens met extra regels, zo kun je bijvoorbeeld alleen review verzoeken sturen naar klanten die meer dan 1 order in je winkel hebben geplaatst (en dus een goede ervaring met je hebben).

Nadat je de eerste 2 stappen hebt doorgelopen kun je de producten voor review in Stap 3 toevoegen.

In Stap 3. Het trigger ontwerp voeg ik de volgende rij toe aan mijn e-mail:

Alle producten voor bestemmingspagina voor beoordelingen. Deze vind je onder Rijen en vervolgens op de dropdown "leeg" te klikken.

Deze rij toont de producten uit de laatste order van de klant, in combinatie met een unieke review URL naar de landingspagina.

Op basis van de informatie die in de URL staat herkennen wij de klant en het product. Ga je dus direct naar de landingspagina zonder op de e-mail URL te klikken dan zul je niks te zien krijgen.

Nu kun je de product rij in de e-mail slepen.

3. Bedankt trigger instellen met coupon code

Voordat we deze trigger instellen maken we een coupon code aan. Heb je deze al aangemaakt dan kun je deze stap overslaan. In dit voorbeeld geef ik 5% korting na het achterlaten van een review. Ik maak een automatische coupon code aan van 5% korting door naar Dynamische inhoud - Kortingscodes te gaan.

Ik maak een nieuwe automatische coupon code aan met de volgende instellingen:

Na het aanmaken van de coupon code maak ik een trigger aan. Ik klik op "nieuw trigger" en stel hem als volgt in:

Als regel kies ik voor "Het review moment is 5 minuten geleden". Hierdoor krijgt de klant direct na het plaatsen van zijn review de kortingscode. Ik kan dit uiteraard combineren met andere regels zoals of het om een nieuwe klant of bestaande klant gaat, wat de hoogte van de review was en of het om een bepaald product gaat.

Bepaal voor je zelf hoe diep je wilt segmenteren op deze doelgroep.

Het enige wat overblijft, is een kortingscode toevoegen in de trigger. Dit doe je door op Merge Tags te klikken en de net aangemaakt kortingscode toe te voegen aan de e-mail.

Nu kun je ook deze trigger activeren en is je workflow om reviews te verzamelen compleet!