Het is in je e-mailcommunicatie van belang dat klanten zich moeten kunnen afmelden voor jouw e-mails. Dat kan je mogelijk maken door middel van een afmeldlink in de footer van je triggers en nieuwsbrieven.

👉🏼 In onderstaande video zie je hoe je dat moet doen. Liever in schrift? Lees dan onder de video verder.

Voeg in je triggers en nieuwsbrieven een paar regels tekst toe waarin je uitlegt waarom de klant deze e-mail ontvangt en hoe hij of zij zich kan uitschrijven. Bij de vooringestelde triggers gebruiken we bijvoorbeeld deze tekst:

Vervolgens kan je de afmeldlink toevoegen, zodat een klant kan doorklikken naar een uitschrijfpagina.

Selecteer het gedeelte van de tekst dat je klikbaar wilt maken. In de zwarte balk die verschijnt klik je op ‘speciale links’. In het dropdown menu klik je vervolgens op ‘inschrijvingen’ en dan op ‘afmeldlink’. Je ziet nu dat de tekst een andere kleur heeft gekregen en onderstreept is; je uitschrijflink is toegevoegd!