Hoe voeg ik een uitschrijflink toe aan een e-mail?

In dit artikel leggen we je uit hoe je een uitschrijflink toevoegt in je e-mail communicatie.

Lukas avatar
Geschreven door Lukas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is in je e-mailcommunicatie van belang dat klanten zich moeten kunnen afmelden voor jouw e-mails. Dat kan je mogelijk maken door middel van een afmeldlink in de footer van je triggers en nieuwsbrieven.

šŸ‘‰ In onderstaande video zie je hoe je dat moet doen. Liever in schrift? Lees dan onder de video verder.

Voeg in je triggers en nieuwsbrieven een paar regels tekst toe waarin je uitlegt waarom de klant deze e-mail ontvangt en hoe hij of zij zich kan uitschrijven. Bij de vooringestelde triggers gebruiken we bijvoorbeeld deze tekst:

Vervolgens kan je de afmeldlink toevoegen, zodat een klant door kan klikken naar een uitschrijfpagina.

Selecteer het gedeelte van de tekst dat je klikbaar wilt maken. In de werkbalk die verschijnt klik je op ā€˜speciale linksā€™. In het dropdown menu klik je vervolgens op ā€˜Abonnementā€™ > ā€˜Uitschrijf linkā€™. Je ziet nu dat de tekst een andere kleur heeft gekregen en onderstreept is; je uitschrijflink is toegevoegd!

ā—ļø De uitschrijflink leidt naar een standaard landingspagina. Liever een eigen landingspagina ontwerpen? In dit artikel lees je hoe je een uitschrijfpagina ontwerpt en publiceert.

šŸ’” Tip: Naast een uitschrijflink zou je ook je ook een inschrijflink kunnen toevoegen aan je e-mail, bijvoorbeeld als een klant zich opnieuw wil inschrijven voor je nieuwsbrief.