Hoe voeg ik een video toe aan een e-mail?

Hier leggen we uit hoe je een video vanuit YouTube of Vimeo in een e-mail krijgt.

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan een video toevoegen aan een e-mail. Een e-mail werkt niet zoals een website, dus je zult een link van de video moeten toevoegen. Vervolgens verwijst de e-mail naar deze video. Ik leg je nu uit hoe je dit doet.

Voeg een video toe aan een e-mail

Om een video toe te voegen aan je e-mail, klik je in het tabje 'Inhoud' op 'Video'. Dit blok sleep je in de e-mail.

Je ziet vervolgens het volgende blok in je e-mail:

Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is naar YouTube of Vimeo gaan om daar de URL van je video vandaan te halen.

Het is niet mogelijk om een video rechtstreeks in je e-mail te zetten. Je plaatst altijd een link naar de video in de mail. E-mail clients ondersteunen geen video. Liever wel bewegend beeld toevoegen? Gebruik dan een GIF.

Voorbeeld hoe de video in jouw nieuwsbrief eruit ziet

Ik ga de Webinar voor Beginners als voorbeeld in de nieuwsbrief plakken. Ik heb dan de URL nodig van de video van YouTube. Dat is: https://www.youtube.com/watch?v=wVNSSJGAfkM. Deze URL voeg ik toe aan het blok 'inhoud' van de video.

Mijn blok in de nieuwsbrief verandert automatisch mee:

Videoblok bewerken

Het videoblok wat nu in je nieuwsbrief staat valt aan te passen qua formaat, qua positie en qua button in het midden. Ben je niet tevreden over de still (de voorbeeldafbeelding die je in je nieuwsbrief te zien krijgt) van de video? In YouTube kun je zelf stills kiezen vanuit je video, of handmatig een afbeelding hiervoor uploaden zodat je altijd een mooie preview afbeelding te zien krijgt.

Goed om te weten: je linkt uiteindelijk naar een video. De video zal zich dan ook altijd openen in een nieuw scherm en niet in je nieuwsbrief zelf. Dit valt niet te veranderen. Een video opent zich nooit in de e-mail zelf. Een iFrame toevoegen (video embedden) kan dan ook niet. Je hebt echt de specifieke URL nodig die in je webbrowser staat.

Zo voeg je een video toe vanuit YouTube of Vimeo. Succes! ✌️