E-mails opstellen
Een e-mail vormgeven
Hoe voeg ik een countdown timer toe aan mijn mail?

In dit artikel laat ik je zien hoe je een countdown timer toevoegt aan je mail.

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil jij extra urgentie creëren in je nieuwsbrief, trigger, landingspagina of pop-up? Maak dan makkelijk gebruik van de countdown timer. In dit voorbeeld zet ik een countdown in een nieuwsbrief.

• Stap 1: Voeg de countdown timer toe aan je mail

• Stap 2: Configureer de countdown timer

Stap 1: Voeg de countdown timer toe aan je mail

Maak een nieuwsbrief aan zoals je altijd doet. Sleep vanuit "Inhoud" (aan de rechterzijde), de optie "Countdown timers" in de mail.

In de nieuwsbrief ziet de timer er vooralsnog zo uit:

Stap 2: Configureer de countdown timer

Om de countdown timer te configureren, klik je in het blok van de timer op "create an animated countdown timer". Er verschijnt nu een nieuw scherm waar je zelf je count down timer in kan stellen:

Kies het type timer

Je hebt de keuze uit 3 verschillende type timers:

• Eindigt op datum. Deze optie gebruik je als je een countdown in je e-mail wilt zetten met een specifieke einddatum. Je vult hier de timezone in (deze staat standaard op UTC+2) en een einddatum/ eindtijd. Bijvoorbeeld: sale tot en met 10 juni. Je zet de eindtijd dan op 10 juni. Vanaf het moment van aanmaken gaat de timer lopen.

• Start bij openen. Deze optie gebruik je als je een countdown in je e-mail wilt zetten die begint te lopen als de e-mail wordt geopend. Bij deze optie maak je gebruik van het aantal dagen/uren/minuten en seconden. Bijvoorbeeld: je klant heeft nog 24 uur de tijd, na het openen van de mail, om over te gaan op aankoop.

• Start bij verzenden. Deze optie gebruik je als je een countdown in je e-mail wilt zetten die begint te lopen zodra je de e-mail uitstuurt. Bij deze optie maak je gebruik van het aantal dagen/uren/minuten en seconden. Bijvoorbeeld: je sale begint om 20:00 uur 's avonds en je verstuurt je e-mail om 18:00 uur 's avonds. Ik zet bij deze optie dan 2 uur neer.

Weergave

Qua weergave van de timer heb je ook 3 opties:

• Standaard

• Cirkels

• Blokken

Standaard:

Cirkels:

Of blokken:

Grootte

Met deze optie stel je de grootte in van je countdown. Wees je ervan bewust dat de countdown automatisch schaalt in de mobiele versie. Test de timer dus óók op mobiel!

Taal

Met deze optie stel je de taal in voor het weergeven van de 'dagen', 'uren', 'minuten' en 'seconden'.

Lettertype voor cijfers

Met deze optie stel je het font in voor de cijfers zelf.

Tekst lettertype

Met deze optie stel je het font in voor de letters onder de cijfers.

Achtergrond afbeelding

Met deze optie stel je een achtergrondafbeelding in voor je timer.

Vervaldatum afbeelding

Met deze optie stel je een specifieke afbeelding in wanneer de timer is afgelopen. Stel je hier niks in? Dan blijft de teller op 00:00:00 staan.

Kleuren

Hier stel je je eigen kleuren voor de cijfers, letters en achtergrond.

Wil je je countdown timer opslaan en gebruiken in een andere mail? Selecteer hiervoor de rij waar je countdown timer in staat en druk op het diskette-icoon. Vervolgens geef je je timer een naam en sla je deze op. Je vindt de timer terug onder de 'rijen'.

FAQ countdown timers

1. Hoe ver van tevoren is een timer aan te maken?

Onze generator maakt realtime, geanimeerde GIF countdown-timers. De timers kunnen worden gemaakt voor elke datum/tijd binnen de komende 99 dagen.

2. Werken jullie timers op iOS 15?

In de meeste gevallen wel! In het geval dat het laden van timers mogelijk niet compatibel is met een specifieke mail-app, dan valt de timer als het ware 'terug' en wordt deze verborgen. Zie je geen timer in je e-mail? Dan ondersteunt je e-mailclient dit niet.

3. Wat is de ondersteuning van e-mailclients om te aftellen timers?

Onze countdown-timers zijn geanimeerde GIF-afbeeldingen, die door bijna elke e-mailclient worden ondersteund. De uitzondering hierop is Desktop Outlook 2007+, dat alleen een statische afbeelding van de timer weergeeft. Deze afbeelding is echter accuraat op het moment dat de gebruiker de e-mail opent.