Alle collectiesProfielenSegmenten
Hoe synchroniseer ik mijn segmenten met Meta Ads?

In dit artikel lees je hoe je jouw segmenten synchroniseert met Meta Ads.

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Koppel je Reloadify account aan je Meta Ads account. Synchroniseer segmenten uit Reloadify direct naar Meta. Maak doelgroepen op basis van je segmenten. Targetten je exacte doelgroep van bestaande klanten of creëer look-a-like audiences in Meta.

Let op: Je hebt admin rechten nodig om te koppelen met Reloadify.

Een segment synchroniseren naar Meta

Maak een segment aan in Reloadify.

Ga terug naar de hoofdpagina van segmenten (Profielen > Segmenten). Open het menu van het te synchroniseren segment door op de drie puntjes te klikken. Kies synchroniseer naar Meta Ads.

Er opent een scherm met de volgende informatie:

• Het aantal profielen in het segment.

• Aangepaste doelgroep naam. Hier vul je de naam in van het te synchroniseren segment.

• Aangepaste doelgroep beschrijving. Hier vul je een beschrijving in van het te synchroniseren segment.

• Meta Ads account. Kies hier naar welk account je het segment wilt synchroniseren.

Vul alle informatie in en klik op Start synchronisatie. Het segment wordt nu gesynchroniseerd naar een aangepaste doelgroep in Meta Ads.

Let op: het kan tot 24 uur duren totdat je de doelgroep ziet in Meta Ads.

Foutmelding?

Krijg je een foutmelding te zien in Reloadify bij het synchroniseren van een segment? Controleer onder Databronnen > Importeren > Meta Ads > Status de volgende zaken:

Reloadify doelgroepen gebruiken in Facebook Ads

Je hebt nu aangepaste doelgroepen beschikbaar in Ads Manager van Meta. Deze aangepaste doelgroepen kun je:

• Gebruiken voor retargetting advertenties. Navigeer in Meta naar Doelgroepen en klik op de gewenste doelgroep. Klik op acties en selecteer Advertentie maken.

• Gebruiken voor look-a-like audiences. Navigeer in Meta naar Doelgroepen en klik op de gewenste doelgroep. Klik op acties en selecteer Vergelijkbare doelgroep.

Let op: je kunt alleen een advertentie maken wanneer de doelgroep groter is dan 100 klanten.