Nieuwsbrief analyseren

In dit artikel laat ik je zien hoe je een nieuwsbrief analyseert.

Francine avatar
Geschreven door Francine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Na het versturen van de nieuwsbrief, wil je natuurlijk weten hoe deze heeft gepresteerd. Om de data van een nieuwsbrief te openen klik je in het nieuwsbrief overzicht op de drie puntjes achter de desbetreffende nieuwsbrief en kies je voor "statistieken".

Je komt in onderstaand scherm terecht.

Het overzicht staat standaard op de afgelopen 30 dagen. Wil je een ander tijdsbestek filteren? Klik dan rechtsboven op de kalender en selecteer de gewenste data.

In de statistieken zie je terug hoeveel omzet er uit een nieuwsbrief is gekomen, hoeveel e-mails er zijn verstuurd en het totaal aantal bestellingen welke terug te leiden zijn naar de nieuwsbrief.

Onder de grafieken zie je de KPI's van een nieuwsbrief:

Tenslotte zie je een aantal tabbladen met statistieken.

• Orders: hier zie je alle orders die terug te leiden zijn naar de nieuwsbrief, inclusief e-mailadres van de klant, het ordernummer, de waarde van de order, de besteldatum en de orderstatus.

• E-mails: dit is een overzicht van alle profielen naar wie de nieuwsbrief is gestuurd, inclusief de status van de mail.

• Bounces: een overzicht van alle profielen waarbij de e-mail niet is aangekomen.

• Afmeldingen: een overzicht van alle profielen die zich via deze nieuwsbrief hebben afgemeld.

• Spammelding: een overzicht van alle profielen die jouw e-mail hebben gemarkeerd als spam.

• Geopend: een overzicht van alle profielen die jouw e-mail hebben geopend.

• Geklikt: een overzicht van alle profielen die in jouw e-mail op een link hebben geklikt.

• URL's geklikt: een overzicht van de URL's uit jouw e-mail waar op is geklikt, inclusief een totaal aantal kliks.

• Profielen: een overzicht van profielen waar jouw e-mail naar is gestuurd, inclusief voor- en achternaam en de levenslange orderwaarde.