Hoe voeg ik mijn menu toe aan mijn e-mail?

In dit artikel leg ik je uit hoe je een menu, zoals het menu van je website, toevoegt aan een e-mail.

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om je menu toe te voegen aan een e-mail. Volg hiervoor het onderstaande stappenplan!

1. Het menu toevoegen

Klik hiervoor op het 'Menu' icoontje bij de inhoud van de e-mail. Sleep het menu in de mail.

2. Je menu vullen

Nu is het tijd om je menu te vullen. Klik op 'add new item' om een nieuw menu-item toe te voegen:

Je kunt nu een 'tekst', 'URL' en 'titel' invoeren.

• Tekst: Deze tekst zie je in de nieuwsbrief.

• URL: Dit is de URL van het menu-item.

• Titel: Dit is de ALT-tekst.

3. Je menu stylen

Nu je je menu hebt aangemaakt, kan je je menu stijlen zoals jij dat wilt. Geef aan welk font je wilt gebruiken, de grootte van het lettertype of welke kleur de tekst mag zijn.

Je menu horizontaal of verticaal weergeven

Met de lay-out is het mogelijk om je menu horizontaal of verticaal weer te geven:

ā€‹

Een scheidingsteken toevoegen

Om je menu overzichtelijk maken, kun je een scheidingsteken tussen je menu-items toevoegen. Let op: deze functie is alleen beschikbaar bij een horizontaal menu. Een scheidingsteken vul je in onder 'Seperator' en kan er als volgt uitzien:

Hamburger menu op mobiel

Om je menu toegankelijk te maken op mobiel kun je deze tonen als een zogeheten hamburger menu. Een hamburger menu is een menu die uitklapt.

Om op mobiel een hamburger menu te tonen, klik je onder op 'Hamburger menu'.

Belangrijk: het hamburger menu werkt alleen voor iOS gebruikers. Voor andere mailclients zal het hamburgermenu niet werken.

Succes!