Hoe verander ik de kleur van mijn (hyper)links?

We leggen je uit hoe je de kleur van je (hyper)links aanpast naar de huisstijl van jouw e-mail.

Lukas avatar
Geschreven door Lukas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voeg je een link toe aan je e-mail, bijvoorbeeld een uitschrijflink of een e-mailadres, dan kan je ook de kleur van deze links aanpassen naar jouw huisstijl. Dit geldt voor zowel (hyper)links als speciale links. Je kunt de kleur op twee manieren aanpassen: voor alle linkjes in de gehele mail, of de kleur per link.

Een standaard kleur instellen voor (hyper)links

Stel een standaard kleur in voor je (hyper)links om de kleur van alle links direct in de juiste kleur te tonen. Klik in de e-mail editor op "Instellingen" (rechts). Hiermee open je de algemene instellingen van je e-mail. Achter "Link kleur" kun je de gewenste kleur ingeven. Klaar! Vanaf nu krijgen alle linkjes in je e-mail de juiste kleur.

De kleur per (hyper)link veranderen

Hieronder zie je een voorbeeldmail met twee verschillende links; een e-mailadres (hyperlink) en een uitschrijflink (speciale link).

Klik op het betreffende tekstvak en je ziet rechts een menu voor de opmaak verschijnen. Al vrij snel zie je de optie ‘link kleur’ staan (zie onderstaande afbeelding).

Voer de gewenste kleurcode in en je ziet de kleur van de link veranderen! Belangrijk om te vermelden is dat je bovenstaande per tekstvak moet doorvoeren. Wil je dus alle links in je e-mail voorzien van dezelfde kleur, dan moet je bovenstaande per tekstvak doorvoeren.