Door de koppeling met het platform van je webshop is er veel (klant)informatie beschikbaar waarmee je triggers en nieuwsbrieven interessanter én persoonlijker kan maken. In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden die je hiervoor kan inzetten:

1. Merge tags
  2. Speciale links
  3. Hyperlinks
  4. URL's
  5. Emoji's en gifjes
  6. Dynamische kortingscodes
  7. Dynamische producten

1. Merge tags

Met merge tags kan je teksten personaliseren voor de ontvanger van je e-mail. Je kan bijvoorbeeld de voor- en/of achternaam van een klant toevoegen, maar ook een kortingscodes of de laatst bestelde productnaam, zie ook de afbeelding hieronder. 👇🏼

Je voegt de tags eenvoudig toe door op het tekstvak te klikken, waarbij een werkbalk verschijnt met de optie ‘merge tags’. Klik op merge tags en je ziet een lijst met verschillende opties. Heb je kortingscodes aangemaakt, dan vind je deze onderaan de lijst.

👉🏼 Voorbeeld: voeg je 'voornaam klant' toe, dan verschijnt er {{first_name}} in je tekstopzet; zie onderstaand voorbeeld.

Merge tags toevoegen

👉🏼 Nog geen kortingscodes aangemaakt? Je leest er meer over in ons artikel; het aanmaken van dynamische kortingscodes.

Op het moment van versturen vervangt het systeem de toegevoegde merge tags door de informatie die van toepassing is op de klant. Wil je dit dubbel checken, dan kan je jezelf een testmail sturen.

We hebben bovenstaande ook samengevat in een video. 👇🏼

2. Speciale links

Met 'speciale links' kan je bijvoorbeeld een uitschrijflink toevoegen of linken naar je webshop domein. Je vindt de optie voor speciale links in de werkbalk van een tekstvak (naast de button voor merge tags). Klik je hierop dan krijg je een dropdown menu met een aantal opties.

👉🏼 Voorbeeld: voeg in je nieuwsbrief een paar regels tekst toe waaruit blijkt dat klanten zich kunnen uitschrijven voor je nieuwsbrief. Selecteer vervolgens het gedeelte tekst waar je een link van wilt maken en kies voor afmeldlink. Je ziet nu dat de tekst klikbaar is geworden; je uitschrijflink is toegevoegd!

3. Hyperlinks

Ook kan je 'hyperlinks' toevoegen, deze staan los van de speciale links (hierboven besproken). Met hyperlinks kan je bijvoorbeeld een e-mail- of webadres klikbaar maken.

Selecteer de tekst waarvan je een link wilt maken en klik op het icoontje die je geselecteerd ziet in onderstaande afbeelding.

Er verschijnt een menu waarin je het link type moet kiezen. In het voorbeeld hieronder zie je de keuze voor een e-mailadres:

Hyperlink toevoegen e-mail

Voor een website ziet het er als volgt uit:

Hyperlink toevoegen - website

Je klikt op 'oké' en je link is toegevoegd!

4. URL's

Met URL’s in je e-mail kan je eenvoudig en snel linken naar bijvoorbeeld je webwinkel, sociale media of naar een document. De e-mail editor biedt verschillende opties:

Afbeeldingen en video’s

Voeg je afbeeldingen of video’s toe in je e-mail, dan kan je hieraan een URL koppelen. Dit doe je door te klikken op de afbeelding of video en in het menu rechts bij het kopje ‘actie’ een URL naar bijvoorbeeld je webwinkel of sociale media kanalen in te voegen.

Buttons

Eén of meerdere button(s) gebruiken in je e-mail is ook een optie. Je kan ze koppelen aan verschillende URL’s; denk hierbij bijvoorbeeld aan een product in je webshop of een verlaten winkelwagen.

Ook is het mogelijk 'speciale links' te gebruiken (zie ook punt twee) of een bestand/document te linken. Als je op de button klikt en in het rechtermenu naar het kopje 'actie' gaat, zie je verschillende mogelijkheden voor het toevoegen van een link.

Button link

Social media

Door middel van het sociale media blok kan je verschillende URL’s van sociale media kanalen inladen in je e-mail. Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn worden standaard getoond, maar je kan dit eenvoudig zelf wijzigen.

5. Emoji's en gifjes

Voor emoji’s en/of gifjes geldt dat we geen ingebouwde optie aanbieden. Desondanks is het toevoegen van een emoji of GIF enorm simpel. Zelf gebruiken we de volgende websites: http://getemoji.com/ en https://giphy.com/.

Een emoji kan je simpelweg kopiëren en vervolgens plakken in je tekst. Een GIF sla je op (rechtermuisknop) en kan je vervolgens uploaden met behulp van een afbeeldingsblok. Let er bij het opslaan wel op dat je het gifje opslaat als .gif (bestandstype).

👉🏼 Wil je meer weten? Lees dan ons (uitgebreidere) artikel over het toevoegen van emoji's en gifjes.

6. Dynamische kortingscodes

Dynamische kortingscodes bieden we aan in twee varianten; automatische en handmatige. Je kan beide varianten toevoegen in zowel triggers als nieuwsbrieven.

• Automatische kortingscodes zijn een krachtige manier om inactieve klanten opnieuw te activeren tot het (mogelijk) doen van een aankoop of een klant te trakteren op zijn of haar verjaardag.
  • Handmatige kortingscodes zijn geschikt voor specifiek targeten. Bijvoorbeeld als je bepaalde (product)categorieën wilt uitsluiten in je webwinkel of als je digitale producten verkoopt en een klant een code moeten invoeren om het product te ontvangen.

Dynamische kortingscodes voeg je toe door middel van merge tags; zie punt één of bekijk onderstaande video. 👇🏼

7. Dynamische producten

Dynamische producten maken de inhoud rondom de tekst persoonlijker. Je kan bijvoorbeeld producten uit een verlaten winkelwagen invoegen, maar dat niet alleen; er zijn meer mogelijkheden. Je kan dynamische producten op twee manieren toevoegen.

• Je kan bij het tabje ‘inhoud’ het ‘dynamische content’ blok in je e-mail slepen en kiezen voor het dynamische product die je graag in de e-mail wilt laten zien.
  • Je kan bij het tabje ‘rijen’ kiezen voor één van de opties in het dropdown menu en deze in je e-mail slepen.

In beide gevallen laadt het systeem bij verzending de producten in die gekoppeld zijn aan een klant(profiel). De dynamische producten zijn dus afhankelijk van de profielinformatie en verschillen per profiel en e-mail.

Het grootste verschil tussen beide opties is dat de eerste optie niet veel mogelijkheden biedt qua styling en deze maximaal drie producten laat zien in een

e-mail. De tweede optie daarentegen biedt meer opties als het gaat om het tonen van producten en de styling van het blok.

👉🏼 Heb je belang bij een uitgebreidere uitleg, lees dan dit artikel over het toevoegen van dynamische producten in de e-mail editor.