Door de koppeling met het platform van je webshop is er veel klantinformatie beschikbaar waarmee je triggers en nieuwsbrieven persoonlijker én interessanter kan maken. In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden die je hiervoor kan inzetten.

1. Merge tags

Met merge tags kan je teksten personaliseren voor de ontvanger van de e-mail. Zo kan je bijvoorbeeld de voor- en/of achternaam van een klant toevoegen, maar een merge tag is nog zoveel meer; je kan er ook kortingscodes mee toevoegen of het laatst bestelde productnaam ophalen.

Je voegt de tags eenvoudig toe door op het tekstvak te klikken waarbij een werkbalk verschijnt met de optie ‘merge tags’. Klik je op merge tags, dan krijg je een lijst met alle mogelijkheden te zien. Heb je zelf kortingscodes aangemaakt, dan zie je deze staan onderaan de lijst.

👉🏼 Heb je nog niet eerder een kortingscode aangemaakt en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? In dit artikel lees je alles omtrent het aanmaken van dynamische kortingscodes.

Op het moment van versturen vervangt het systeem alle toegevoegde merge tags door de informatie die van toepassing is op de klant. Wil je dit dubbel checken, dan kan je een testmail naar jezelf sturen.

Ben je niet zo’n lezer, dan kan je ook onderstaande video bekijken. 👇🏼

2. Dynamische producten

Dynamische producten geven de inhoud rondom de tekst een persoonlijkere uitstraling. Zo kan je bijvoorbeeld producten uit een verlaten winkelwagen invoegen, maar dat niet alleen; er zijn meer mogelijkheden. Je kan dynamische producten op twee manieren toevoegen.

• Je kan bij het tabje ‘inhoud’ het ‘dynamische content’ blok in je e-mail slepen en kiezen voor de dynamische producten die je graag in de e-mail wilt laten zien.
  • Je kan bij het tabje ‘rijen’ kiezen voor één van de opties in het dropdown menu en deze in je e-mail slepen.

In beide gevallen laadt het systeem bij verzending de producten in die gekoppeld zijn aan de klant(profielen). De dynamische producten zijn dus afhankelijk van de profielinformatie en verschillen per profiel en e-mail.

Het grootste verschil tussen beide opties is dat de eerste optie niet veel mogelijkheden biedt qua styling en deze maximaal drie producten laat zien in een e-mail. De tweede optie daarentegen biedt meer opties als het gaat om het tonen van producten en de styling van de e-mail.

👉🏼 Heb je belang bij een uitgebreidere uitleg, lees dan dit artikel over het toevoegen van dynamische producten in de e-mail editor.

3. URL’s

Met URL’s in je e-mail kan je eenvoudig en snel verwijzen naar bijvoorbeeld je webwinkel of sociale media. Er zijn verschillende opties om URL's toe te voegen in je e-mails.

Tekst

De werkbalk van het tekstvak bevat een optie genaamd ‘speciale links’. Klik je hierop dan zie je een dropdown menu met een reeks opties. Zo kan je bijvoorbeeld een afmeldlink toevoegen aan je tekstvak, linken naar sociale media of een link naar een verlaten winkelwagen koppelen.

Ook kan je een 'hyperlink' toevoegen, deze staat los van de speciale links.

Afbeeldingen en video’s

Voeg je afbeeldingen of video’s toe in je e-mail, dan kan je ook hieraan een URL koppelen. Dit doe je door te klikken op de afbeelding of video en in het menu rechts bij het kopje ‘actie’ een URL naar bijvoorbeeld je webwinkel of sociale media kanalen in te voegen.

Buttons

Eén of meerdere button(s) gebruiken in je e-mail is ook een optie. Je kan ze koppelen aan verschillende URL’s; denk hierbij bijvoorbeeld aan een product in je webshop of een verlaten winkelwagen.

Social media

Door middel van het sociale media blok kan je verschillende URL’s van sociale media kanalen inladen in je e-mail. Standaard worden de opties Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn getoond. Mis je een kanaal, dan kan je deze eenvoudig zelf toevoegen.

Dynamische content

Over het dynamische content blok hebben we het eerder al even kort gehad. Ook hebben we het gehad over de twee verschillende manieren voor het toevoegen van dynamische producten. Voor beide manieren geldt dat je URL’s kan invoegen die doorverwijzen naar bijvoorbeeld een product(categorie) in je webwinkel.

Ben je op zoek naar meer diepgaande informatie omtrent deze onderwerpen, neem eens een kijkje in het Reloadify Help Center. Sidenote: we zijn keihard bezig om artikelen te herschrijven en nieuwe artikelen toe te voegen.