Een e-mail personaliseren
Hoe kan ik e-mails verrijken met data uit mijn webshop?

In dit artikel lees je welke mogelijkheden er zijn om e-mails te verrijken met data uit je webwinkel.

Lukas avatar
Geschreven door Lukas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door de koppeling met het platform van je webshop is er veel (klant)informatie beschikbaar waarmee je triggers en nieuwsbrieven interessanter én persoonlijker kan maken. In dit artikel lees je over enkele mogelijkheden die je hiervoor kan inzetten:

1. Merge tags

2. Speciale links

3. Hyperlinks

4. URL's

5. Dynamische kortingscodes

6. Dynamische producten

1. Merge tags

Met merge tags kan je teksten personaliseren voor de ontvanger van je e-mail. Je kan bijvoorbeeld de voor- en/of achternaam van een klant toevoegen, maar ook een kortingscodes of de laatst bestelde productnaam.

Je voegt de tags eenvoudig toe door op het tekstvak te klikken, waarbij een werkbalk verschijnt met de optie ‘merge tags’. Klik op merge tags en je ziet een lijst met verschillende opties. Heb je kortingscodes aangemaakt, dan vind je deze onderaan de lijst.

2. Speciale links

Binnen Reloadify staan er standaard een aantal speciale links voor je klaar, welke zijn gekoppeld aan je webshop. Je vindt de optie voor speciale links in de toolbar van een tekstvak en in het geval van een button in het rechtermenu onder de URL balk.

Met speciale links heb je een aantal opties:

3. Hyperlinks

Ook kan je 'hyperlinks' toevoegen, deze staan los van de speciale links (hierboven besproken). Met hyperlinks kan je bijvoorbeeld een e-mail- of webadres klikbaar maken.

Selecteer de tekst waarvan je een link wilt maken en klik op het icoontje die je geselecteerd ziet in onderstaande afbeelding.

Er verschijnt een menu waarin je het link type moet kiezen. In het voorbeeld hieronder zie je de keuze voor een e-mailadres:

Hyperlink toevoegen e-mail

Voor een website ziet het er als volgt uit:

Hyperlink toevoegen - website

4. URL's

Met URL’s in een e-mail kun je eenvoudig en snel linken naar bijvoorbeeld je webwinkel, sociale media of naar een document. De e-mail editor biedt verschillende opties:

Afbeeldingen en video’s

Voeg je afbeeldingen of video’s toe in je e-mail, dan kan je hieraan een URL koppelen. Dit doe je door te klikken op de afbeelding of video en in het menu rechts bij het kopje ‘actie’ een URL naar bijvoorbeeld je webwinkel of sociale media kanalen in te voegen.

Buttons

Eén of meerdere button(s) gebruiken in je e-mail is ook een optie. Je kan ze koppelen aan verschillende URL’s; denk hierbij bijvoorbeeld aan een product in je webshop of een verlaten winkelwagen.

Via de optie 'link bestand' kun je een PDF toevoegen aan je mail. In dit artikel lees je hoe je dit instelt.

Social media

Door middel van het sociale media blok kan je verschillende URL’s van sociale media kanalen inladen in je e-mail. Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn worden standaard getoond, maar je kan dit eenvoudig zelf wijzigen.

5. Dynamische kortingscodes

In Reloadify heb je de mogelijkheid om kortingscodes aan te maken. Met een speciale merge tag wordt in iedere e-mail een unieke code geplaatst, zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen. Dynamische kortingscodes bieden we aan in twee varianten; automatische en handmatige.

• Automatische kortingscodes zijn een krachtige manier om inactieve klanten opnieuw te activeren tot het (mogelijk) doen van een aankoop of een klant te trakteren op zijn of haar verjaardag.

• Handmatige kortingscodes zijn geschikt voor specifiek targeten. Bijvoorbeeld als je bepaalde (product)categorieën wilt uitsluiten in je webwinkel of als je digitale producten verkoopt en een klant een code moeten invoeren om het product te ontvangen.

6. Dynamische producten

Dynamische producten maken de inhoud rondom de tekst persoonlijker. Je kan bijvoorbeeld producten uit een verlaten winkelwagen invoegen, maar dat niet alleen; er zijn meer mogelijkheden. Je voegt dynamische producten toe via het tabje Rijen.

Het systeem laadt vervolgens bij verzending de producten in die gekoppeld zijn aan een klant(profiel). De dynamische producten zijn dus afhankelijk van de profielinformatie en verschillen per profiel en e-mail.