Triggers
Triggers instellen
Filteren op profielen die op een bepaalde link hebben geklikt
Filteren op profielen die op een bepaalde link hebben geklikt

Het is mogelijk om te filteren op profielen die op een bepaalde link (uit een eerdere e-mail) hebben geklikt. Ik vertel je hoe je dat doet!

Francine avatar
Geschreven door Francine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen Reloadify kun je filteren op de profielen die op een bepaalde link, uit een eerder gestuurde e-mail, hebben geklikt. Deze functie is enorm handig voor onder andere het bepalen van interesses van je doelgroep, maar ook voor een heractivatie campagne.

Er zijn twee regels waarmee je kunt filteren op het klikgedrag van je klanten:

• In de e-mail is op één van de volgende URL's geklikt

• Er is geklikt op één van de volgende URL's binnen een bepaald tijdsbestek

Bij de eerste regel is het klikken op een link voldoende om te matchen, bij de tweede regel is ook het moment van klikken belangrijk. In beide filterregels kun je kiezen uit eerste e-mail, willekeurige e-mail, laatste e-mail en elke e-mail.

Staat je link niet tussen de links in de regel? Dit betekent dat het een nieuwe URL is en dat deze nog niet bekend is in de Reloadify database. Om de link te laten verschijnen moet er tenminste één keer op de URL geklikt zijn in een échte mail. Een test mail is dus niet voldoende.

Tip: stuur de e-mail eerst naar jezelf en klik op de desbetreffende link. Om de mail naar jezelf te sturen, pas je simpelweg de filterregel van de e-mail aan. Met de regel "Het e-mailadres" kun je filteren op (delen van het) e-mailadres.