Installatie handleidingen
Shopware - Installatie handleiding

Zo installeer je Reloadify in Shopware.

Geschreven door Carola
Deze week bijgewerkt

In deze handleiding laten we je zien hoe je Reloadify installeert voor Shopware.

Stap 1. Maak een account aan

Heb je nog geen account bij ons? Maak dan eenvoudig een account aan via onderstaande button.

Ben je al klant bij ons en wil je een nieuwe webshop toevoegen? Volg dan dit stappenplan.

Stap 2. Kies je platform

Je komt nu in het volgende scherm terecht:

Kies hier voor "Shopware". Je wordt nu doorgestuurd naar de Shopware App store.

Stap 3. Log in bij de Shopware store

Ga naar https://store.shopware.com/en/ en log daar in met je Shopware account:

Stap 4. Zoek de Reloadify plugin op

Zoek nu in de zoekbalk naar 'Reloadify'. Dit is het zoekresultaat waar je naar zoekt:

Klik de plugin aan. Je komt nu in het overzicht van de plugin zelf. Daar zie je een grote, blauwe knop met 'Add to shopping cart':

Reken nu af. Geen paniek, je hebt de eerste 14 dagen een trial vanuit ons. Daarna start de facturatie pas.

Stap 5. Zet Reloadify aan in de back-end van Shopware

Ga nu terug naar de backend van Shopware. Bij je plugins zie je dat er nu 'Reloadify' staat:

Het schuifje wat we rood hebben omcirkelt dien je aan te zetten (naar rechts). Klik vervolgens op de drie puntjes. Klik nu op "Open extension".

Stap 6. Maak een account aan of log in

Nieuw in Reloadify? Dan klik je op 'sign up'. Heb je al een account bij Reloadify? Klik dan op log in.

Stap 7. Koppel je Sales Channels

Nu kom je in dit scherm terecht, waar je je Sales Channels kan kiezen.

In dit scherm koppel je je Sales Channels. Wil je meerdere Sales Channels koppelen? Klik er dan direct meer aan.

Stap 8: Download en installeer de Verlaten Winkelwagen plugin

Let op: de reguliere integratie met Shopware synchroniseert niet automatisch de verlaten winkelwagens.

Om verlaten winkelwagens te synchroniseren, dien je onderstaande plugin te installeren.

Had je al een oudere versie van de plugin en installeer je een nieuwe versie? Dan dient de cache geleegd te worden binnen Shopware.

Optioneel: webshop laten activeren

Soms wil het gebeuren dat je webshop niet in één keer actief wordt. Krijg je dit scherm voor je? Neem dan contact met ons op via de chat. Dan zorgen wij ervoor dat je webshop actief wordt en dat jij weer verder kan.