Nieuwsbrieven
Nieuwsbrief versturen
Hoe verstuur ik een mail naar 1 e-mailadres?

In dit artikel vertellen we je hoe je een e-mail naar 1 specifiek e-mailadres stuurt.

Francine avatar
Geschreven door Francine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In sommige situaties wil je een nieuwsbrief of trigger naar 1 specifiek e-mailadres sturen. Denk bijvoorbeeld maar aan een reminder, aanbieding of ieder ander persoonlijk bericht. Hoe het mailen naar 1 adres gaat leg ik je in dit artikel uit!

Filteren op e-mailadres

Het mailen naar 1 adres gaat erg gemakkelijk. Je hoeft hier niet eens een segment voor aan te maken! Het enige wat je nodig hebt, is het e-mailadres van de specifieke klant die jij wilt mailen. In onderstaand voorbeeld zie je precies hoe het in zijn werk gaat.

Allereerst open je de mail. In de eerste stap, Doelgroep instellingen, kun je al aangeven naar welk profiel jouw mail gestuurd moet worden. Om het e-mailadres van je klant in te vullen selecteer je eerst de juiste regel. Open alle regels door op + nieuw filter toevoegen te klikken. Klik in het linkermenu op Profielen en zoek naar de regel Het e-mailadres. Deze regel laat jou filteren op (delen van) het door jou gewenste e-mailadres. Precies wat je wil!

In het invulvak vul je vervolgens het gewenste e-mailadres in. De regel sluit standaard alle profielen die niet aan de regel voldoen uit en stuurt de mail enkel en alleen naar het opgegeven e-mailadres. Zo gemakkelijk is het mailen naar 1 mailadres!

💡 Wil je een e-mailadres juist uitsluiten voor je mail, bijvoorbeeld omdat je deze ene klant al persoonlijk hebt geïnformeerd? Gebruik deze zelfde regel en selecteer de optie niet gelijk aan. Je e-mail zal in dit geval de klant overslaan.