Nieuwsbrieven
Nieuwsbrief versturen
Hoe stuur ik dezelfde nieuwsbrief naar klanten die de laatste mail niet hebben geopend?
Hoe stuur ik dezelfde nieuwsbrief naar klanten die de laatste mail niet hebben geopend?

In dit artikel leg ik je uit hoe je makkelijk instelt om ongeopende e-mails opnieuw te verzenden

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met slechts een paar klikken op de knop stuur jij je nieuwsbrief opnieuw naar de profielen die je mail in eerste instantie niet hebben geopend.

1. Maak de nieuwsbrief aan zoals je gewend bent

Maak je nieuwsbrief aan zoals je dat anders ook doet. Bij de eerste stap, de doelgroep instellingen, selecteer je de door jou gewenste doelgroep.

2. Zet de instelling 'verzend ongeopende e-mails opnieuw' aan in de samenvatting bij 'E-mail instellingen'

In de tweede stap van je nieuwsbrief, "E-mail instellingen", vind je de optie "verzend ongeopende e-mails opnieuw". Vink deze optie aan. Je kunt nu instellen over hoeveel dagen de e-mail opnieuw verzonden moet worden naar de klanten die je e-mail niet hebben geopend.

💡 Voorbeeld: je verstuurt je nieuwsbrief maandags. Je stelt in dat de herverzending van de ongeopende e-mails 4 dagen daarna plaatsvindt. De herverzending vindt dan plaats op vrijdag.

❗Goed om te weten: Wees je ervan bewust dat elke klant standaard maar één nieuwsbrief per dag mag ontvangen. Om meerdere nieuwsbrieven per dag te kunnen versturen, zet je onder "Instellingen' > 'E-mail instellingen" het schuifje bij "meerdere nieuwsbrieven per dag verzenden?" aan.

Succes! 😁