Stel, je hebt net een prachtige trigger of nieuwsbrief gemaakt in de e-mail editor en eigenlijk wil je bepaalde onderdelen nog wel een of meerdere keren gebruiken. Dit kan je op twee manieren doen:

1. Dupliceren

Je kan een trigger of nieuwsbrief in z'n geheel kopiëren door achter de e-mail in het dropdown menu te kiezen voor ‘dupliceer’. Op de overzichtspagina verschijnt een kopie, vaak vind je deze op de laatste pagina. De kopie kan je bewerken, van de juiste content voorzien en (opnieuw) versturen.

Heb je meerdere webshops of verschillende talen gekoppeld aan je account? Dan krijg je automatisch een keuze menu te zien als je op 'dupliceer' klikt in één van je shops.

We hebben onze uitleg ook voor je samengevat in een video. 👇🏼

💡 Tip: gebruik een concept e-mail (zowel trigger als nieuwsbrief) als template; zo heb je altijd een basis e-mail gereed. Je kan dit template steeds weer opnieuw dupliceren en vanuit de kopie verder werken.

2. Rijen bewaren

Het opstellen van een trigger of nieuwsbrief doe je door middel van verschillende rijen. Als je de gehele e-mail niet wilt dupliceren, kan je ervoor kiezen bepaalde rijen van je e-mail op te slaan. Dit doe je door op de gewenste rij te klikken en vervolgens rechts te kiezen voor het floppie-icoontje. Geef de rij een duidelijke naam, zodat je deze eenvoudig terug kan vinden. Wil je de rij nog een keer gebruiken in dezelfde

e-mail, dan kan je kiezen voor dupliceren; klik rechts op het dubbele vierkantje.

Opgeslagen rijen vindt je op twee plekken terug:

• in het rechtermenu onder het tabje ‘rijen’. Klik op het dropdown menu en kies onderaan voor ‘saved rows’. Hier zie je een overzicht van alle opgeslagen rijen die je weer opnieuw in je e-mail kan slepen!
  • bovenin je scherm onder 'saved rows'. Hier kan je je opgeslagen rijen (ook) eenvoudig beheren.