Kan ik mijn e-mail designs hergebruiken?

In dit artikel vertellen we je hoe je het ontwerp van een deel of een gehele e-mail kan hergebruiken.

Lukas avatar
Geschreven door Lukas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je hebt net een prachtige trigger of nieuwsbrief gemaakt in de e-mail editor. Bepaalde delen wil je gebruiken in een andere e-mail. Dit kan je op twee manieren doen:

1. Door je e-mail te dupliceren;

2. Of door de rij op te slaan.

1. Dupliceren

Je kan een trigger of nieuwsbrief in z'n geheel kopiëren door achter de e-mail in het dropdown menu te kiezen voor dupliceer (achter de drie puntjes). Op de overzichtspagina verschijnt een kopie, vaak vind je deze op de laatste pagina. De kopie kan je bewerken, van de juiste content voorzien en (opnieuw) versturen.

Heb je meerdere webshops of verschillende talen gekoppeld aan je account? Dan krijg je automatisch een keuze menu te zien als je op 'dupliceer' klikt in één van je shops.

Tip: Gebruik een concept e-mail (zowel trigger als nieuwsbrief) als template. Zo heb je altijd een basis e-mail gereed. Je kunt dit template steeds weer opnieuw dupliceren en vanuit de kopie verder werken.

2. Rijen opslaan

Een e-mail bestaat altijd uit meerdere rijen. Wil je content hergebruiken, maar niet de gehele e-mail? Sla dan een bepaalde rij op. Selecteer de gewenste rij en klik rechts op het floppie icoontje. Geef de rij een duidelijke naam, zodat je deze eenvoudig terug kan vinden. Wil je de rij nog een keer gebruiken in dezelfde e-mail? Kies dan voor de optie "dupliceren".

Opgeslagen rijen vind je in de e-mail editor rechts terug, in het menu onder het tabje "Rijen". Klik op het dropdown menu en kies onderaan voor "Jouw opgeslagen rijen". Hier zie je een overzicht van alle opgeslagen rijen die je weer opnieuw in je e-mail kan slepen.