Kortingscodes zijn een krachtige manier om bijvoorbeeld in-actieve klanten opnieuw te activeren tot het doen van een aankoop óf om klanten te trakteren op zijn of haar verjaardag. Je kan dynamische kortingscodes toevoegen in zowel triggers als nieuwsbrieven.

Kortingscodes aanmaken

Om een nieuwe kortingscode aan te maken klik je rechtsboven op ‘voeg nieuwe kortingscode toe’. Vervolgens kom je in een nieuw scherm terecht.

• Je begint met de naam van je kortingscode. Het is handig om een naam te kiezen die ook echt omschrijft wat voor of welke kortingscode het is. In het voorbeeld hieronder zie je een kortingscode voor een verjaardag van een klant. Gebruik in de naam geen spaties, maar bijvoorbeeld een underscore of een punt.
  • Bij ‘hoeveelheid korting’ en ‘discount type’ kan je kiezen voor een vast bedrag of een percentage, bijvoorbeeld 20% of €20,-
  • Vervolgens vul je in hoeveel dagen je wilt dat de kortingscode geldig is.
  • Daarna kies je het minimum bestelbedrag en het aantal keer dat de kortingscode gebruikt mag worden. De klant moet bijvoorbeeld €20,- uitgeven om de kortingscode te kunnen gebruiken.
  • Als laatste kan je eventueel nog de verzendkosten gratis maken.

Controleer altijd je instellingen even en klik vervolgens op ‘bewaar kortingscode’. De kortingscode is nu aangemaakt in het platform van jouw webwinkel.

Kortingscodes toevoegen in de e-mail editor

Nu je de kortingscode hebt aangemaakt kan je deze toevoegen in zowel triggers als nieuwsbrieven.

Voor een korte uitleg kan je onderstaande video bekijken of verder lezen onder de video. 👇🏼

Je kan in de e-mail editor van een trigger of nieuwsbrief ‘merge tags’ toevoegen. Als je klikt op het tekstvak verschijnt er een werkbalk waarin je deze optie ziet staan.

Klik op merge tags; je krijgt een lijst te zien met alle mogelijke variabelen die je kan toevoegen aan je tekstvak. Onderaan de lijst komen de je aangemaakte kortingscodes te staan.

Je kiest de gewenste kortingscode en ziet deze verschijnen in het tekstvak.

Belangrijk: Heb je je e-mail klaar voor verzending, stuur dan altijd even een testmail naar jezelf om te bekijken hoe de nieuwsbrief of trigger of eruit ziet als deze bij de klant binnenkomt.