Binnen Reloadify bieden we de mogelijkheid voor het aanmaken van automatische of handmatige kortingscodes. Je kan beide varianten toevoegen in zowel triggers als nieuwsbrieven.

Om kortingscodes aan te maken ga je in het linkermenu naar de kop ‘dynamische content’ en klik je op ‘kortingscodes’. Er verschijnt dan een overzichtspagina; je ziet onder meer de naam van je kortingscodes, de merge tag (voor gebruik in je e-mail), het gebruik (verloop) en welk type kortingscode het betreft.

Automatische kortingscodes aanmaken

Automatische kortingscodes zijn een krachtige manier om inactieve klanten opnieuw te activeren tot het (mogelijk) doen van een aankoop of een klant te trakteren op zijn of haar verjaardag.

Om een automatische kortingscode aan te maken klik je rechtsboven op ‘voeg nieuwe kortingscode toe’. Je ziet twee opties en kiest voor de eerste; ‘voeg nieuwe kortingscode toe’.

• Je begint met de naam van je kortingscode. Het is handig om een naam te kiezen die ook echt omschrijft om welke kortingscode het gaat. In het voorbeeld hieronder zie je een kortingscode voor een verjaardagsmail.
  • Bij ‘hoeveelheid korting’ en ‘discount type’ kan je kiezen voor een vast bedrag of een percentage, bijvoorbeeld 20% of €20,-.
  • Vervolgens vul je in hoeveel dagen je wilt dat de kortingscode geldig is.
  • Daarna kies je het minimum bestelbedrag en het aantal keer dat de kortingscode gebruikt mag worden. De klant moet bijvoorbeeld een minimaal bedrag van €20,- uitgeven om de kortingscode te gebruiken.
  • Ook kan je eventueel de verzendkosten gratis maken.

Controleer even je instellingen, heb je alles (correct) ingevuld? Klik dan op ‘bewaar kortingscode’. Je vindt je kortingscode terug op de overzichtspagina.

Handmatige kortingscodes aanmaken

Handmatige kortingscodes zijn geschikt voor specifiek targeten. Bijvoorbeeld als je bepaalde (product)categorieën wilt uitsluiten in je webwinkel of als je digitale producten verkoopt en klanten een code moeten invoeren om het product te ontvangen.

Om een handmatige kortingscode aan te maken klik je rechtsboven op ‘voeg nieuwe kortingscode toe’. Je kiest voor ‘manual’ en komt vervolgens in een nieuw scherm terecht.

• Ook hier is een duidelijke naam van belang. In het voorbeeld hieronder zie je kortingscodes voor het verzilveren van een digitaal product.
  • Je kiest voor unieke kortingscodes of voor kortingscodes die meerdere keren te gebruiken zijn.
  • Vervolgens voer je je kortingscodes in. Voer zoveel kortingscodes in als je wilt, maar let wel op; één kortingscode per regel.

Controleer je instellingen en kortingscodes even en klik vervolgens op ‘bewaar kortingscode’.

Kortingscodes toevoegen in de e-mail editor

Nu je verschillende kortingscodes hebt aangemaakt, is het tijd deze toe te voegen in je e-mail. Dit werkt voor beide kortingscodes precies hetzelfde.

Voor een korte uitleg kan je onderstaande video bekijken of verder lezen onder de video. 👇🏼

In de e-mail editor van een trigger of nieuwsbrief kan je ‘merge tags’ toevoegen. Als je klikt op het tekstvak verschijnt er een werkbalk waarin je deze optie ziet staan.

Klik je hierop, dan krijg je een lijst te zien met alle mogelijke variabelen die je kan toevoegen. Onderaan de lijst komen je aangemaakte kortingscodes te staan.

Je kiest de gewenste kortingscode en ziet de merge tag verschijnen in het tekstvak!

Belangrijk: Heb je je e-mail klaar voor verzending; stuur dan altijd even een testmail naar jezelf om te zien hoe de trigger of nieuwsbrief eruit komt te zien voor een klant.