Pop-ups
Hoe maak ik een pop-up aan?

In dit artikel lees je hoe je een pop-up instelt en activeert op je webshop.

Francine avatar
Geschreven door Francine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een pop-up trek jij de aandacht van webshop bezoekers. Haal nieuwe nieuwsbrief abonnees binnen (in ruil voor korting), zet een product in de spotlight of bied een download aan. In dit artikel leer je hoe je een pop-up op je webshop activeert.

Let op: voordat je een pop-up kunt maken, dien je de module van pop-ups in te schakelen. In dit artikel lees je hoe je de module activeert.

Een pop-up aanmaken

Ga via Formulieren naar Pop-ups.

Er staan al twee pop-ups voor je klaar: het standaardformulier succes en het standaard formulier fout. Dit zijn stappen nรก je pop-up. Het formulier succes toont standaard wanneer het invullen van het formulier is gelukt. Het formulier fout toont standaard wanneer een formulier niet verwerkt kan worden. Je bent vrij om de opmaak van deze pop-ups aan te passen.

Maak een nieuwe pop-up aan met de knop Nieuwe pop-up. De instellingen van de pop-up verschijnen:

Instellingen van de pop-up

Wat je hier invult is het volgende:

Naam: Je begint met de naam van je pop-up. Ik vul hier 'nieuwsbrief inschrijving' in.

Opgenomen URL's: Hier vul je in op welke pagina's je je pop-up wilt tonen. Vul hier een * (asterix/sterretje) in als je de pop-up over je gehele website wilt tonen.

Heb je meerdere talen/storeviews? Met deze optie toont de pop-up op iedere pagina, dus ook van verschillende talen. Wil je de pop-up alleen tonen op bijvoorbeeld de Nederlandse taal? Sluit de overige talen dan uit (zie het kopje hieronder, onder "URL's opnemen en uitsluiten").

Uitgesloten URL's: Hier vul je in op welke pagina's je je pop-up juist niet wilt tonen. Laat dit vak leeg als je geen URL's wilt uitsluiten.

Pop-up type: Hier geef je aan op wanneer je klant de pop-up ziet op je webshop. Je hebt de volgende opties:

• Onmiddelijk

• Toon bij het willen verlaten van de webshop. De pop-up toont zodra de bezoeker zich met de muis richting het kruisje van de website begeeft.

• Weergeven na het scrollen.

• Weergeven wanneer inactief. De pop-up toont zodra de bezoeker inactief is geraakt, dat wil zeggen: wanneer er o.a. geen beweging van de muis gedetecteerd kan worden.

• Toon nadat enige tijd verstreken is. Bij deze optie kun je tevens invullen hoeveel tijd er verstreken moet worden.

• Laat zien wanneer de bezoeker aarzelt. De pop-up toont wanneer de bezoeker weggaat van de website, zonder de website weg te klikken (bijvoorbeeld door naar een ander scherm of tabblad te gaan).

• Handmatig. Bij deze optie maak je zelf een knop op je website om de pop-up te tonen. Hiervoor heb je de volgende code nodig:

<a href='#' class='reloadify_popup_trigger'>Klik hier</a>

Succes pop-up: Deze pop-up wordt getoond wanneer de inschrijving van de nieuwsbrief is gelukt. Zodra je klant op bijvoorbeeld 'bevestig' heeft geklikt, dan verschijnt er een andere pop-up, wat dan de succes pop-up is. Zo weet je klant ook dat de inschrijving goed is verwerkt.

Profieltags: Wanneer een klant zich inschrijft via een pop-up, dan is het mogelijk om de klant een tag mee te geven. Dit is handig voor als je later een trigger in wilt stellen voor de doelgroep die zich heeft ingeschreven via de pop-up, of om bij te houden hoe succesvol de pop-up is. Ik vul hier 'pop-up bezoeker' in.

Nieuwsbrief: Als laatste is het mogelijk om je klant direct te abonneren op de nieuwsbrief door het vinkje te zetten.

Cookies slaan op of een bezoeker de pop-up heeft gezien, weggeklikt of ingevuld heeft. Het is niet mogelijk om een pop-up uit te sluiten voor specifieke bezoekers.

URL's opnemen en uitsluiten

Het is mogelijk om je pop-up alleen te tonen op specifieke URL's, of juist specifieke URL's uit te sluiten. Hoe stel je dit in?

In het vak vul je de URL in waar je in dit geval de pop-up wilt tonen. In de URL wordt "http://", "https://" en "www." genegeerd. Dit stukje van je URL hoef je dus niet in te vullen.

Je kunt een sterretje (*) gebruiken voor wildcard matching. Dit werkt als volgt:

Bijvoorbeeld: ik wil op de pagina www.mijnwebwinkel.nl/blog een pop-up tonen. In het vak "Opgenomen URL's" vul ik het volgende in: *blog.

Let op: *match*text matched niet met https://match-example-text.com.

โ€‹