Best practices
Profielen
Eigen data inschieten met custom fields (API only)

Je eigen data toevoegen en filteren op je eigen regels. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet!

Francine avatar
Geschreven door Francine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is via onze API koppeling mogelijk om je eigen custom data te uploaden naar Reloadify. Met deze data maak je jouw e-mails nóg persoonlijker. Persoonlijke data die je mails naar een hoger niveau kan tillen is bijvoorbeeld:

• De schoenmaat van je klant;

• Het aantal kinderen van je klant;

• Het merk auto waar je klant in rijdt;

• De namen van de huisdieren van je klant.

Eigen data inschieten doe je in 3 stappen:

• Stap 1: Nieuwe eigenschap aanmaken

• Stap 2: Je eigen data verzamelen

• Stap 3: Je eigen data uploaden

💡 Maak je geen gebruik van onze API? Niet getreurd, we werken hard om deze feature ook beschikbaar te maken voor onze niet-API gebruikers.

Stap 1: Nieuwe eigenschap aanmaken

Ga naar Instellingen > Custom velden. Hier vind je een overzicht van al jouw custom data.

Klik op 'Nieuwe eigenschap'. In dit scherm maak je de eigenschap aan waar je data onder valt.

• Soort: hier geef je aan waar de data onder valt. Op dit moment is het alleen mogelijk om data in te schieten die bij een persoon hoort.

• Data type: met deze instelling geef je aan wat voor soort data je inschiet. Op dit moment is alleen 'string' beschikbaar (ofwel een reeks met data).

• Naam: vul hier de naam van de data in, bijvoorbeeld 'Kenteken'.

• Beschrijving: vul hier de beschrijving in van je data, bijvoorbeeld 'Kenteken van het profiel'.

Zo, je eigenschap staat. Tijd om je data in te laden!

Stap 2: Je eigen data verzamelen

Je schiet je eigen data in door middel van een CSV import. Om de data aan je nieuwe eigenschap te koppelen, heb je de referentie van de eigenschap nodig. Deze vind je in het overzicht van je custom eigenschappen.

Je CSV bestand komt er als volgt uit te zien:

Stap 3: Je eigen data uploaden

Upload je CSV bestand (via Importeren > CSV bestand > Nieuwe import) en selecteer de gewenste taal. Je komt in een scherm waarin je alle data aan de juiste velden verbindt. Scroll naar beneden tot je bij 'Custom velden' komt. Hier staan alle eigenschappen die je zelf hebt toegevoegd. In het dropdown menu kun je de juiste kolom aan de eigenschap matchen.

Custom data uploaden via API

Liever niet aan de slag met het handmatig uploaden van je custom data? Schiet de data in via de API. In onze API documentatie lees je precies hoe je dit doet.

Custom data aanpassen of verwijderen

Wil je de custom data aanpassen? Wijzig de data in je CSV bestand en upload deze opnieuw. De data wordt automatisch overschreven.

Wil je custom data verwijderen? Laat de titel van de kolom (de referentie van de eigenschap) staan, maar haal de rest van de kolom leeg. Upload het CSV bestand opnieuw. Doordat de kolom leeg is wordt alle data "overschreven" met de blanco cel.

❗️ Let op: met het leeglaten van de kolom met je eigen data wordt alle data van desbetreffende eigenschap verwijderd. Wil je de data van slechts één profiel verwijderen? Doe dan een import met alléén dit ene profiel in je CSV bestand.