Wat is een antispam tekst?

In dit artikel leg ik uit wat een antispam tekst is, waarom je een antispam tekst moet hebben en en hoe je deze inzet.

Carola avatar
Geschreven door Carola
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Reloadify heb je de mogelijkheid om een antispam tekst in te voeren. Je vindt deze mogelijkheid onder Instellingen > E-mail instellingen.

Wat is een antispam tekst?

De antispam tekst is de tekst die je in de footer van je nieuwsbrief zet. Deze tekst maakt duidelijk waarom een klant jouw nieuwsbrief ontvangt. Een antispam tekst kan er zo uit zien:

Je ontvangt dit bericht omdat je een product hebt gekocht of je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief en ermee hebt ingestemd om e-mailcommunicatie van ons te ontvangen.

Voor e-mailclients is dit een signaal dat de betreffende nieuwsbrief géén spam is. Wanneer je een soorgelijke tekst altijd in je nieuwsbrief hebt staan, is de kans aanzienlijk kleiner dat je in de spambox bij je klanten belandt. Best handig dus om even in je footer te plaatsen.

Waar vul je de antispam tekst in?

De antispam tekst vul je in onder Instellingen > E-mail instellingen. In het volgende tekstvak zet je een antispam tekst:

Maak nu een nieuwsbrief op. In de footer zet je uiteindelijk je antispam tekst neer door op een tekstvak te staan en te klikken op Merge tags. Er verschijnt nu een nieuw scherm, met al je merge tags. Je antispam tekst staat hier ook bij. Klik die aan. Je anti-spamtekst komt direct in de footer te staan.