Hoe plaats ik een inschrijfveld op mijn webshop?

In dit artikel lees je hoe je een inschrijfveld, waarmee klanten zich kunnen abonneren op de nieuwsbrief, direct op je webshop plaatst.

Francine avatar
Geschreven door Francine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een goede manier om nieuwe nieuwsbriefabonnees te lokken is via een inschrijfveld in de footer van je webshop. Met Reloadify kun je zo’n inschrijfveld aanmaken, welke je vervolgens als HTML code (een iframe) plaatst op je webshop.

• Stap 1: Maak een landingspagina met aanmeldformulier in Reloadify

• Stap 2: Activeer de landingspagina

• Stap 3: Plaats de landingspagina via een iframe op je webshop

Stap 1: Een landingspagina met aanmeldformulier aanmaken

Begin met een landingspagina in Reloadify. Navigeer via Formulieren naar Landingspagina’s. Kies Nieuwe landingspagina. Vul alle instellingen van de pagina in. Klik daarna op volgende.

Let op: vink onder Formulier instellingen de instelling Abonneer automatisch profielen op nieuwsbrieven aan.

Ontwerp vervolgens de landingspagina exact zoals je deze wilt tonen in de footer. In mijn voorbeeld wil ik alleen het e-mailadres van de klant vragen. Mijn gehele pagina bestaat daarom uit één rij met daarin het formulier:

Stap 2: Activeer de landingspagina

Om het inschrijfveld te kunnen tonen op je webshop, dien je de landingspagina in Reloadify te activeren. Klik in de landingspagina editor op volgende, en activeer de pagina.

Let op: activeer je de landingspagina niet? Dan toont er straks een 404 in je frame op de webshop.

Stap 3: Plaats de landingspagina via een iframe op je webshop

Om het inschrijfveld op je webshop te plaatsen heb je een stukje HTML code nodig. Deze code voeg je toe aan je webshop.

Let op: hoe je HTML code toevoegt aan je webshop, verschilt per platform. Daarvoor verwijzen we je door naar de helpdesk van jouw shopplatform.

De benodigde HTML code ziet er als volgt uit:

<iframe src="<https://url.landingspagina.nl>" title="Inschrijfformulier nieuwsbrief"></iframe>

In de source code, de src, plak je de volledige URL van de landingspagina. Deze vind je in de instellingen van de landingspagina.

Let op: voeg altijd https:// toe aan de URL. Bijvoorbeeld: https://e.reloadify.com/inschrijven.

Mijn iframe code ziet er nu als volgt uit:

<iframe src="<https://e.reloadify.com/inschrijven>" title="Inschrijfformulier nieuwsbrief"></iframe>

Ik plaats de code op de juiste plek in de code van mijn website. Het formulier staat nu op de site en is klaar om nieuwsbriefabonnees te verzamelen.

Tip: test het frame eerst in een testomgeving van je webshop. Voor de experts: het is mogelijk om het frame naar wens stylen met CSS code.