Reloadify tagged automatisch alle uitgaande e-mails en voorziet deze van de juiste parameters. In dit artikel leggen we je uit hoe je de resultaten terugvindt in Google Analytics.

Zoek het kanalen rapport op

In Google Analytics klik je rechts op 'acquisitie' > 'alle kanalen' > 'kanalen'.

Op de volgende pagina zie je tussen de verschillende kanalen 'e-mail' staan. Klik je hierop, dan ga je (weer) een niveau dieper.

Pas de dimensies aan

Google laat standaard de landingspagina's zien als primaire dimensie. Dit kan je veranderen door naast 'landingspagina' op 'bron' te klikken.

Voeg een secundaire dimensie toe

Wil je op trigger of nieuwsbrief niveau inzichtelijk hebben wat de omzet is geweest? Klik op 'secundaire dimensie' en zoek vervolgens op 'campagne'.

Analyseer je resultaten

Je ziet nu per campagne, trigger of nieuwsbrief wat de gegenereerde omzet is (geweest).

Waarom verschilt Analytics van de omzet die Reloadify communiceert?

Dit heeft te maken met het conversie-attributie model. Google Analytics geeft alle eer aan het kanaal wat verantwoordelijk is voor de laatste klik en meet door middel van cookies. Maar, Google Analytics meet conversies niet cross-device.

Voorbeeld: een klant opent een e-mail op een mobiel, maar doet een aankoop op de laptop. Deze conversie wordt door Google Analytics toegewezen aan de laptop, terwijl dit eigenlijk de e-mail zou moeten zijn die onlangs geopend is op de mobiel.

Reloadify kan wel cross-device conversies meten, door aankopen te tracken op basis van e-mailadres en het unieke id van een klant. Uitgaande van het gegeven voorbeeld zal Reloadify de conversie toekennen aan de verstuurde e-mailcampagne. Dit zie je in Google Analytics terug aan de meegegeven UTM tag(s).

👉🏼 Hier lees je meer over het conversie-attributie model van Google Analytics versus die van Reloadify.

Van welke waarde moet je uit gaan? Dit hangt af van wat je wilt weten; wil je inzage in je directe omzet? Tel beide kanalen bij elkaar op, neem daar 2/3 van en je hebt ruwweg je directe omzet. Wil je het e-mailkanaal in z'n geheel beoordelen? Kies dan voor de waarde van Reloadify, wij meten cross-device de complete customer journey.