Bij het opstellen van een trigger of nieuwsbrief beland je bij Stap 3. E-mail ontwerpen in de e-mail editor. In de editor zie je direct dat je over vele mogelijkheden beschikt om je e-mail(s) naar wens in te richten. In dit artikel leggen we de focus op dynamische producten. Deze kan je op twee manieren toevoegen aan je e-mails (lees  verder onder de video).

👉🏼 Lees in dit artikel alles over het aanmaken van dynamische producten, mocht je dit nog niet eerder hebben gedaan.

We hebben de uitleg in dit artikel ook samengevat in een video. 👇🏼

Simpele versie

De meest simpele manier is door een dynamisch content blok in je e-mail te slepen. Dit blok vind je rechts in het menu onder het tabje ‘inhoud’.

Klik je op het blok in de e-mail, dan verschijnt er rechts een nieuw menu waarin je kiest welk dynamisch product je wilt laten zien. We bieden momenteel de volgende dynamische producten:

• Laatst bestelde producten
  • Cross sell producten
  • Verlaten winkelwagen producten

Daarnaast kan je ervoor kiezen het dynamische blok te verbergen op bijvoorbeeld desktop of mobiel. Klik je geen van beide aan, dan is het blok zichtbaar op zowel desktop als mobiel.

Belangrijk: Dit is de simpele versie voor het toevoegen van dynamische producten. Deze versie laat altijd maximaal drie producten zien in een e-mail. Ook biedt het weinig styling mogelijkheden.

💡 Tip: Je kunt na het invoegen van dit blok jezelf een testmail sturen om te kijken hoe het blok wordt ingevuld en hoe dit eruit komt te zien voor een klant.

Geavanceerde versie

Wil je nou meer mogelijkheden hebben en bovenal meer styling opties, dan kan je aan de slag gaan met de geavanceerde versie. We beginnen weer van voor af aan:

In het menu rechts ga je dit keer naar het tabje ‘rijen’, waar je vervolgens klikt op de dropdown. Je ziet hier verschillende opties voor dynamische producten staan. Allereerst zie je de opties ‘leeg’ en ‘standaard’. Met deze opties kies je ervoor alle elementen van je e-mail zelf op te bouwen en in te richten.

Echter blijven we in dit artikel bij het onderwerp dynamische producten en richten we ons op de volgende opties:

• Alle laatst bestelde producten
  • Alle cross sell producten
  • Alle verlaten winkelwagen producten
  • Alle producten uit segment-selectie
  • Laatst bestelde producten
  • Cross sell producten
  • Verlaten winkelwagen producten
  • Producten uit segment-selectie

Je ziet dat er opties zijn met ‘alle’ en opties zonder. Bij de blokken met ‘alle’ is er sprake van een loop. Je sleept één blok in je e-mail en het herhaald zich net zolang als het aantal producten dat iemand bijvoorbeeld in zijn (verlaten) winkelwagen heeft. Bij de blokken zonder ‘alle’ is er geen sprake van een loop, het blijft daadwerkelijk bij één product als je één blok in je e-mail sleept.

Ook is er de mogelijkheid om een dynamisch ‘product voor review’ in te voegen.

Heb je zelf (al) dynamische producten aangemaakt, dan zie je deze ook als optie terug in menu staan.

Klik je bijvoorbeeld op ‘verlaten winkelwagen producten’, dan zie je direct een reeks met mogelijkheden verschijnen. Sleep het blok (de blokken) naar keuze in de e-mail; zodra je erop klikt verschijnt er rechts een menu voor de styling van het blok (de blokken). Je kan bijvoorbeeld het formaat van de afbeeldingen aanpassen, kleuren veranderen en tekst(en) groter of kleiner maken.

💡 Tip: Afbeeldingen worden standaard geschaald. Dat betekent dat afbeeldingen worden aangepast naar de afmetingen van de afbeeldingen uit jouw webwinkel. Wil je dit niet, omdat je wellicht verschillende grootte qua afbeeldingen hebt ingeladen, dan kan je op de afbeelding klikken en rechts de optie ‘afbeelding automatisch schalen’ uitzetten. Vervolgens kan je handmatig de grote van de afbeeldingen instellen.

Dynamische variabelen

Een belangrijk aspect van de geavanceerde versie is dat je kan spelen met de dynamische variabelen. We bieden momenteel de volgende dynamische variabelen:

• name
  • short_description
  • main_image
  • url
  • price
  • review_link

Wil je nou, zoals in het voorbeeld, meerdere producten laten zien in je e-mail, dan moet je deze cijferen. Alle dynamische producten staan namelijk standaard op ‘0’. Laat je dit zo staan dan krijgt de klant drie keer hetzelfde product te zien. Dit doe je bijvoorbeeld bij ‘product name’, de ‘short description’, de button (‘url’) en de afbeelding (‘main image’). Ook bij het blok ‘product voor review’ is dat van toepassing. Hier is een specifieke url voor aangemaakt, welke je vindt in het menu (rechts) onder de button.

Voor ‘price’ geldt dat je deze kan omwisselen voor bijvoorbeeld de short description of een url. Wat betreft de url; je vervangt dan in het menu rechts bij link type 'url' voor ‘price’.

Belangrijk: Wat gebeurt er als een profiel minder producten in bijvoorbeeld zijn verlaten winkelwagen heeft dan die ik wil tonen in mijn e-mail?

Dit kan je eenvoudig instellen door de rij aan te klikken en rechts in het verschenen menu onder ‘weergave voorwaarde’ te klikken op ‘voorwaarde wijzigen’. Je vult hier het nummer in wat je eerder ook aan de andere variabelen hebt gegeven. Dit herhaal je voor alle blokken die je eventueel zou willen weglaten.

💡 Tip: Sla je gemaakte rijen op, dat scheelt je de volgende keer als je dezelfde soort e-mail(s) wilt versturen. Je vindt de opgeslagen rijen onder ‘saved rows’.